Pivo, MobilePay ja Vipps suunnittelevat uutta mobiilimaksamisen alustaa

Pivo, Danske Bankin MobilePay ja norjalainen Vipps suunnittelevat uutta mobiilimaksamisen alustaa, joka yhdistäisi 11 miljoonan käyttäjän mobiililompakot yhdeksi Euroopan johtavista mobiilimaksamisen palveluista.

Yhteisyrityksen tavoitteena on tarjota asiakkaille laajat mobiilimaksupalvelut, kuten maksut verkkokaupoissa, kassapäätteillä sekä rahansiirrot käyttäjien kesken. Suunnitelman mukaan Vippsin teknologia toimisi yhteisen mobiililompakon tuotekehityksen perustana. Yrityksen tavoitteena on tulevaisuudessa mahdollistaa myös valtioiden rajat ylittävät mobiilimaksut.

Toteutuakseen yhdistyminen vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Pivon toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti

Vuosien mittaan Pivosta on kasvanut yksi Suomen suosituimmista mobiilimaksamisen palveluista, ja olemme iloisia, että meille on tarjoutunut mahdollisuus liittyä osaksi jotain suurempaa. Yhteistyö mahdollistaisi kolmen eri sovelluksen parhaiden toimintojen hyödyntämisen ja vauhdittaisi entisestään tuotekehitystä.

Toistaiseksi Pivon toiminta jatkuu kuitenkin normaalisti, eikä asiakkailta edellytetä mitään toimenpiteitä tässä vaiheessa. Kerromme mahdollisista vaikutuksista myöhemmin, kun suunnitelmat tarkentuvat viranomaisprosessin jälkeen.