Pivon opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

Virallinen ja digitaalinen opiskelijakortti

Pivo ja Pivon opiskelijakortti poistuvat käytöstä 4.9.2024. Voit käyttää sovellusta normaalisti sen sulkeutumiseen saakka.

Lue lisää

" "

Opiskelijoille ympäri Suomen

Pivon opiskelijakortti on saatavilla korkeakouluopiskelijoille ympäri Suomen. Katso Pivosta tai opiskelijajärjestösi kanavista, tarjoaako opiskelijajärjestösi Pivon opiskelijakorttia.

Lisäksi Pivon opiskelijakortin käyttöönotto edellyttää, että olet opiskelijajärjestösi jäsen ja että opintosi tähtäävät tutkintoon.

Jos opiskelijajärjestölläsi ei ole sopimusta Pivon kanssa tai et ole järjestösi jäsen, voit ottaa Pivossa käyttöön ateriatukikortin. Lue lisää ateriatukikortista.

Pivon opiskelijakortti on saatavilla myös OSKU ry:n jäsenille.

Kaikki opiskelija-alennukset

Pivon opiskelijakortilla saat kaikki sinulle kuuluvat opiskelijaedut ja -alennukset, mm. Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset.

Lisäksi korkeakouluopiskelijana löydät Pivon opiskelijakortin yhteydestä tuhansia paikallisia ja valtakunnallisia opiskelijaetuja. Edut tarjoaa kumppanimme Slice.

" "

Pivon opiskelijakortin käyttöönotto on helppoa

Voit ottaa Pivon opiskelijakortin käyttöön, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksanut opiskelijajärjestösi jäsenmaksun. Opiskelijakortin käyttöönotto vie vain hetken.

Pivon opiskelijakortti on maksuton, mutta koska Pivo on mobiilimaksusovellus, tarvitset sen käyttöönottoa verkkopankkitunnukset ja maksukorttisi tiedot.

Näin otat Pivon opiskelijakortin käyttöön:

1. Lataa Pivo puhelimeesi ja ota sovellus käyttöön seuraamalla Pivon ohjeita.

" "

2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti.

" "

3. Hyväksy opiskelijakortin käyttöehdot, valitse koulutustasosi ja oppilaitoksesi ja seuraa Pivon ohjeita.

" "

4. Lisää opiskelijakorttiin kuva Pivon ohjeiden avulla. Kuvan voit vaihtaa puolen vuoden välein.

" "

Opiskelijakortti vai ateriatukikortti?

Pivon opiskelijakortin voivat ottaa käyttöön yliopisto-opiskelijat, ammattikorkeakouluopiskelijat sekä ammattikouluopiskelijat, jotka ovat opiskelijajärjestönsä jäseniä.

Lisäksi valittujen ammattikorkeakoulujen opiskelijat, jotka eivät ole opiskelijajärjestönsä jäseniä, voivat ottaa Pivossa käyttöön ateriatukikortin.

Ateriatukikortilla saat Kelan tukeman opiskelijahintaisen lounaan. VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput ja Pivon opiskelijakortin yhteydestä löytyvät opiskelijaedut saat käyttöösi ainoastaan Pivon opiskelijakortilla.

Jos päätät liittyä opiskelijajärjestösi jäseneksi, voit päivittää ateriatukikortin opiskelijakortiksi helposti Pivossa.

Katso ohjeet ateriatukikortin käyttöönottoon ja kortin päivittämiseen

Vertailutaulukko, joka esittää opiskelijakortin ja ateriatukikortin erot.

Pivon opiskelijakortin yhteydestä löytyvät Slicen opiskelijaedut ovat saatavilla korkeakouluopiskelijoille.

Maksa Pivolla opiskelijaravintoloissa

Pivolla maksat kätevästi useissa opiskelijaravintoloissa. Ja mikä parasta: saat opiskelija-alennuksen automaattisesti maksun yhteydessä. Opiskelijakorttia ei siis tarvitse erikseen näyttää.

Lue lisää

Usein kysyttyä Pivon opiskelijakortista

Pivon opiskelijakortti ei toimi? Milloin opiskelijakortti vanhenee? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen löydät vastaukset alta.

Usein kysytyt kysymykset

Are you an exchange student?

As an exchange student, you can activate Pivo’s student card as long as you have a payment card and online user indentifiers of a Finnish bank.

Read more in English

Pivolla hoituvat myös mobiilimaksut

Jaa kuluja kavereiden kesken

Luo Pivoon ryhmä kavereidesi, kämppistesi tai vaikkapa kumppanisi kanssa, ja voitte jakaa yhteisiä kuluja helposti.

Saatte selkeän yhteenvedon yhteisistä kuluistanne, Pivo laskee paljonko kukin on velkaa, ja voit kuitata omat osuutesi yhdellä pyyhkäisyllä.

Lue lisää

Maksa tuhansissa verkkokaupoissa

Pivolla voit maksaa helposti, nopeasti ja turvallisesti verkkokaupoissa ilman, että sinun täytyy kaivaa pankkitunnuksia tai korttitietoja esiin. Riittää, että olet syöttänyt tietosi kerran Pivoon. Pivo käy jo tuhansissa verkkokaupoissa, mm. Kide.appissa!

Lue lisää