OP Ryhmä ja Pivo vetäytyvät pohjoismaisesta mobiililompakkohankkeesta

OP Ryhmä ja Pivo jättäytyvät pois Danske Bankin MobilePayn ja norjalaisen Vippsin kanssa suunnitellusta yhteisyrityksestä, joka olisi kerännyt kolmen palvelun käyttäjät yhteiselle mobiilimaksamisen alustalle.

OP Ryhmä ja Pivo vetäytyvät hankkeesta EU:n kilpailuviranomaisen markkinatutkimuksessa esiintulleiden huolien vuoksi. Markkinatutkimuksessa ilmenneet ongelmat koskevat Suomen markkinoiden kilpailutilannetta.

EU-komission näkemyksen mukaan OP:n Pivo-sovelluksen ja Danske Bankin MobilePayn yhdistäminen voisi johtaa Suomen mobiilimaksumarkkinan liialliseen keskittymiseen. OP Ryhmän Pivo, Danske Bankin MobilePay ja norjalainen Vipps kertoivat suunnitelmastaan muodostaa yhteinen mobiilimaksamisen alusta kesäkuussa 2021.

Hankkeessa mukana olevien tahojen sekä EU-komission kanssa käytyjen keskustelujen lopputuloksena osapuolet ovat sopineet, että OP Ryhmä ja Pivo jättäytyvät pois suunnitellusta yhteisyrityksestä.

– Valitettavasti pitkään hyvässä yhteistyössä valmisteltu hanke kariutuu tässä vaiheessa. Uskomme, että alkuperäinen suunnitelma yhdistää kolmen pohjoismaisen mobiililompakon vahvuudet olisi ollut sekä meidän että kuluttaja-asiakkaiden ja kauppiaiden kannalta järkevää, sanoo OP Ryhmän Arjen talouden palveluista vastaava johtaja Masa Peura.

MobilePay ja Vipps jatkavat suunnitelmaa yhteisen mobiilimaksualustan muodostamisesta. Pivo jatkaa toimintaansa itsenäisenä kuten ennenkin eikä hankkeen peruuntumisella ole suoria vaikutuksia Pivon asiakkaisiin.

– Asiakastarpeet muuttuvat jatkuvasti ja kansainvälinen kilpailu mobiilimaksamisen markkinalla on erittäin kovaa nyt ja tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on jatkossakin tarjota parhaat maksamisen palvelut asiakkaillemme kumppanoitumalla ja omia palveluita kehittämällä, Peura sanoo.

OP Ryhmän mobiilimaksamisen sovellus Pivo on ollut käytössä vuodesta 2013, ja sitä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Palvelulla on yhteensä noin 1,2 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta.

Lisätiedot medialle: OP:n viestintä, p. 010 252 8719, viestinta@op.fi