Mobiilimaksaminen – maksa puhelimella

Mobiilimaksaminen on helppo ja turvallinen tapa hoitaa erilaisia arjen maksuasioita, ja sen suosio kasvaa koko ajan.

Pivo on ilmainen mobiilimaksamisen sovellus kaikkien pankkien asiakkaille.

Lataa Pivo

Miten mobiilimaksaminen toimii?

Mobiilimaksaminen tarkoittaa mobiililaitteella – esimerkiksi älypuhelimella – tehtävää maksamista erilaisissa arjen tilanteissa.

Mobiilimaksaminen tarkoittaa esimerkiksi seuraavia maksamisen tapoja:

  • Voit lähettää ja vastaanottaa rahaa reaaliaikaisesti puhelinnumeron perusteella esimerkiksi ystäviltäsi, perheeltäsi tai harrastuskavereiltasi.
  • Voit maksaa nettikirppislöytösi helposti ja turvallisesti tai vastaanottaa itse maksuja vaikkapa pihakirppiksellä.
  • Voit maksaa verkkokaupassa älypuhelimeesi ladatulla mobiilimaksusovelluksella.

Mobiilimaksaminen on turvallista

Mobiilimaksaminen on helppo ja turvallinen tapa maksaa erilaisia asioita arjessa. Vaikka puhelin sattuisi menemään hukkaan tai joutuisi pitkäkyntisen hyppysiin, ei ole syytä huoleen.

Pivon turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin. Jotta Pivolla pääsee tekemään maksuja, täytyy ensin osata avata ensiksi puhelimen näyttölukitus ja sen jälkeen vielä Pivo. Pivoon kirjaudutaan 6-numeroisella pääsykoodilla, joka voi puhelimesta riippuen olla myös sormenjälki tai kasvojentunnistus.

Pivoon on myös asetettu päivä- ja vuosikohtaiset maksurajat, joiden puitteissa maksuja voi tehdä. Näiden turvarajojen lisäksi kaikilla Pivolla tehtäviin maksuihin pätevät myös tilisi ja/tai korttisi käyttörajat. Nämä rajat kannattaa pitää omaan arkeen nähden sopivan maltillisina.

Henkilöiden välisissä rahansiirroissa turvaa antaa se, että kaikki Pivon käyttäjät on vahvasti tunnistettu. Tiedät siis aina kenen kanssa siirrät rahaa, koska näet vastaanottajan nimen ennen kuin hyväksyt maksun. Tämä on tärkeää esimerkiksi nettikirppiksillä, mutta antaa mielenrauhaa myös muissa tilanteissa. Esimerkiksi rahan lähettäminen väärään numeroon on tästä syystä hyvin harvinaista.

Pivolla maksaminen on reaaliaikaista, mikä tarkoittaa että rahat näkyvät vastaanottajan tilillä välittömästi. Kun saat maksun, Pivo ilmoittaa sinulle saapuneesta maksusta. Voit siis olla varma, että maksu on saapunut sinulle, eikä tarvitse odottaa niitä kuuluisia pankkipäiviä.

Nettiostoksilla mobiilimaksu on myös turvallinen tapa maksaa. Kun maksat Pivolla verkkokaupassa tai sovelluksessa, sinun ei tarvitse syöttää henkilötunnustasi tai korttitietoja verkkokauppaan, vaan tärkeät tietosi säilyvät turvallisesti tallessa Pivossa. Kauppias saa tietää ainoastaan, että maksu on hyväksytty.

Rahan lähettäminen ja pyytäminen puhelinnumeron perusteella

Monella on välillä tarve siirtää rahaa kaverille, tuttavalle, puolisolle tai perheenjäsenelle tai esimerkiksi maksaa ostoksia erilaisilla nettikirppiksillä.

Mobiilimaksaminen auttaa kaikissa näissä tilanteissa, ja sen käyttökokemus on vaivaton esimerkiksi perinteisiin tilisiirtoihin verrattuna.

Kun lähetät rahaa mobiilimaksusovelluksella, sinun ei tarvitse tietää vastaanottajan tilinumeroa – pelkkä puhelinnumero riittää. Lisäksi raha liikkuu ihmiseltä toiselle parhaimmillaan reaaliajassa.

Kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää Pivoa rahan lähettämiseen ja pyytämiseen sekä kulujen jakoon esimerkiksi kaveriporukan kesken. Rahansiirto onnistuu pelkän puhelinnumeron avulla: tilinumeroita ei tarvitse siis vaihdella.

Rahan vastaanottaja saa ilmoituksen saapuneesta maksusta heti Pivoonsa, ja näin voi olla varma siitä, että maksu on tapahtunut.

Tilanteesta riippuen raha siirtyy ihmiseltä ja tililtä toiselle reaaliajassa, kunhan vastaanottajan pankki tukee reaaliaikaista SEPA pikasiirtoa. Maksun lähettäjän pankilla ei ole merkitystä rahan siirtymisnopeuteen.

" "

Verkkokaupoissa ja sovelluksilla maksaminen puhelimella

Selvityksen mukaan yli 20 % suomalaisista on keskeyttänyt nettiostoksen, koska maksamiseen vaadittiin luottokortin lisäksi verkkopankkitunnistus tai koska pankkikortin numeron olisi joutunut syöttämään käsin.

Lähes toiset 20 % kertoo keskeyttäneen maksun, koska ei tiennyt kenelle maksutiedot menevät.

Mobiilimaksaminen verkkokaupoissa säästää aikaa ja vaivaa, sillä silloin ei tarvitse avainlukulistoja tai maksukorttien numeroita.

Kun maksat Pivolla, hyväksyt maksun yhdellä pyyhkäisyllä. Sinun ei tarvitse myöskään tehdä vahvaa tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla maksun yhteydessä, sillä Pivon käyttäjät on tunnistettu vahvasti jo sovelluksen käyttöönoton yhteydessä.

Mobiilimaksaminen on myös turvallista, sillä sinun ei tarvitse luovuttaa korttitietojasi tai henkilötunnustasi verkkokaupalle. Kun maksat Pivolla, tärkeät pankkitietosi pysyvät turvallisesti tallessa Pivossa.

Kaikkien pankkien asiakkaat voivat maksaa Pivolla verkkokaupoissa ja sovelluksissa, joissa Pivo on maksutapana. Pivolla voi maksaa jo yli 7000 verkkokaupassa, kuten esimerkiksi Suomalainen Kirjakaupan, Stockmannin sekä Tiketin verkkokaupoissa. Lisää esimerkkejä löydät täältä.

Pivo maksutavaksi verkkokauppaasi tai sovellukseesi? Lue lisää yrityksille-sivultamme.

Ihminen hyväksymässä verkkomaksua Pivossa.

Mobiilimaksaminen yleistyy Suomessa

Mobiilimaksaminen yleistyy vauhdilla, ja suunta on Pohjoismaissa kohti käteisvapaata yhteiskuntaa. Erityisesti Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa mobiilimaksamisesta on tullut arkipäivää.

Suomessa nuoret ovat mobiilimaksamisessa edelläkävijöitä. Selvityksen mukaan seitsemän kymmenestä alle 35-vuotiaasta kertoo jo käyttävänsä mobiilimaksamista. Sama määrä arvioi jo nyt pärjäävänsä kokonaan ilman käteistä.

Palveluista nuoret käyttävät useimmin pankkien mobiilimaksusovelluksia ja kansainvälisiä laskutuspalveluja.

– Mobiilin aikakaudella kasvaneille nuorille uusien maksutapojen omaksuminen on helppoa. Maksaminen muuttuu nyt nopeasti ja sen myötä asiakkaiden valinnanvara maksutapojen suhteen kasvaa, sanoo OP:n tileistä, maksamisesta ja taloudenhallinnasta vastaava johtaja Masa Peura.

Kuitenkin Deloitten selvityksen mukaan mobiilimaksaminen on Suomessa vasta lapsenkengissä verrattuna muihin Pohjoismaihin. Vain 20 prosenttia suomalaisista on maksanut ostoksia puhelimella kaupassa. Ruotsissa ja Tanskassa vastaava luku on reilut 60 prosenttia, ja Norjassakin noin 50 prosenttia.

Myös rahan siirtäminen puhelinnumeron perusteella on yleisempää muissa Pohjoismaissa. Suomessa noin 40 prosenttia kuluttajista on jo käyttänyt mobiilimaksamista siirtämällä rahaa kaverille.

Sen sijaan Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa jopa yli 80 prosenttia kuluttajista käyttää tässä mobiilimaksamista.

Deloitten pankkisektorin johtaja kertoo, että Ruotsissa on normaalia käyttää rahan siirtämisestä ilmaisua ’’swishata’’ eli siirtää rahaa Swish-sovelluksella. Suomessakin puhutaan jo pivottamisesta!

Ihminen kävelee kadulla kädessään puhelin ja kainalossa paketti.

Näin saat Pivon mobiilimaksamisen käyttöösi

  1. Lataa Pivo puhelimeesi sovelluskaupasta. Pivo on saatavilla useimmille älypuhelimille ja kaikkien pankkien asiakkaille.
  2. Rekisteröidy Pivoon puhelinnumerollasi.
  3. Liitä vielä lopuksi maksukorttisi Pivoon verkkopankkitunnuksillasi.
  4. Valmista!

Lataa Pivo