Selvitimme: 70 prosenttia nuorista käyttää mobiilimaksamista

Mobiilimaksaminen on yleistä nuorten keskuudessa. Tuoreen verkkokyselyn mukaan seitsemän kymmenestä 18–35-vuotiaasta kertoo käyttävänsä mobiilimaksamista ja sama määrä arvioi jo nyt pärjäävänsä ilman käteistä. Palveluista nuoret käyttävät useimmin pankkien mobiilimaksusovelluksia ja kansainvälisiä laskutuspalveluja.

– Mobiilin aikakaudella kasvaneille nuorille uusien maksutapojen omaksuminen on helppoa. Maksaminen muuttuu nyt nopeasti ja sen myötä asiakkaiden valinnanvara maksutapojen suhteen kasvaa, sanoo OP:n tileistä, maksamisesta ja taloudenhallinnasta vastaava johtaja Masa Peura.

Digiasioinnin edelläkävijöinä nuorilla on myös vahva näkemys siitä, mihin suuntaan he toivoisivat mobiilimaksamisen kehittyvän.

Suuri osa vastaajista (36 %) toivoo, että mobiilimaksusovellus osaisi automaattisesti ottaa käyttöön kaikki asiakkaalle kuuluvat alennukset.

23 % puolestaan toivoo, että kaikki maksamiseen liittyvä löytyisi jatkossa yhdestä sovelluksesta, ja 17 % toivoo voivansa jatkossa maksaa biometrisellä tunnisteella, kuten kasvoilla tai sormenjäljellä.

– Kehitämme Pivoa laaja-alaiseksi mobiilimaksamisen työkaluksi. Nyt maksusovelluksia käytetään esimerkiksi kulujen jakamiseen kavereiden kesken ja ostosten maksamiseen, mutta jatkossa asiakkaat tulevat käyttämään sovelluksia myös erilaisten palveluiden ja alennusten löytämiseen. Maksusovelluksista tulee enemmän palvelusovelluksia, Peura sanoo.

Pivosta löytyy nyt myös digitaalinen opiskelijakortti

Pivon käyttö kasvoi alkuvuonna voimakkaasti, ja sovelluksesta löytyy nyt myös digitaalinen opiskelijakortti.

Pivon käyntimäärät kasvoivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 65 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Pivosta löytyy jo 200 000 opiskelijan opiskelijakortti ja sen myötä myös kaikki opiskelijakortin edut. Pivosta voi lisäksi ostaa kymmenen suomalaiskaupungin paikallisliikenteen bussilippuja. Pivolla on jo yli miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää.

OP:n kyselyyn vastasi netissä 600 iältään 18-35-vuotiasta suomalaista, ja sen toteutti Crowst.