Mikä ihmeen Siirto?

Siirto on suomalainen mobiilimaksujärjestelmä, jossa raha liikkuu Pivon, OP-mobiilin ja Nordean Siirto -sovelluksen välillä kätevästi puhelinnumeron perusteella. Lisäksi Siirrolla voi maksaa verkkokaupoissa, sovelluksissa, kivijalkakaupoissa ja lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Siirto on Suomen laajin mobiilimaksamisen verkosto, ja siihen kuuluu tällä hetkellä jo 1,2 miljoonaa suomalaista.

Miten Siirto toimii? Mihin sitä voi käyttää?

Siirtoa voi käyttää kolmella tavalla.

  1. Voit lähettää rahaa puhelinnumeron perusteella. Lähetä vaikkapa rahalahja vastavalmistuneelle, kuittaa velka ystävälle tai maksa nettikirppislöytösi myyjälle.
  2. Voit pyytää rahaa puhelinnumeron perusteella. Pyydä esimerkiksi ystävältäsi hänen osuutensa bensarahoista tai kumppaniltasi hänen osuutensa ruokaostoksista.
  3. Voit maksaa ostoksia netissä ja sovelluksissa (mahdollista OP:n tai Nordean asiakkaille).
  4. Voit maksaa ostoksia kivijalassa kauppiaan lyhytnumeroon tai QR-koodiin.
  5. Voit lahjoittaa hyväntekeväisyyteen lähettämällä rahaa hyväntekeväisyysjärjestön lyhytnumeroon.

Rahan lähettäminen ja pyytäminen Siirrolla

Rahan lähettäminen ja pyytäminen Siirrolla tapahtuu puhelinnumeron perusteella. Et siis tarvitse vastaanottajan tilinumeroa rahan lähettämiseen. Avaa käyttämäsi Siirto-sovellus, valitse vastaanottaja, syötä summa ja hyväksy maksu pyyhkäisemällä.

Siirrolla voit lähettää 3000 € 24 tunnin aikana, joten isompienkin velkojen maksu onnistuu. 12 kuukauden aikana Siirrolla voi lähettää rahaa aina 30 000 € edestä.

Vastaanottaja saa ilmoituksen saapuneesta maksusta välittömästi. Suurin osa Pivolla tehdyistä Siirto-maksuista myös siirtyy reaaliajassa, eli näkyy vastaanottajan tilillä heti. Siirto-maksu siirtyy reaaliajassa, jos maksun vastaanottajan tili on pankissa, joka tukee SEPA pikasiirto -maksujen vastaanottamista. SEPA pikasiirtoa tukevat tällä hetkellä OP, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, POP-pankki, Säästöpankki ja Aktia.

Muissa tapauksissa raha siirtyy 1–2 pankkipäivän viiveellä. Maksun lähettäjän pankilla ei ole merkitystä rahan siirtymisnopeuteen.

Siirrolla maksaminen on aina maksutonta.

Verkkokaupoissa ja sovelluksissa maksaminen Siirrolla

Siirrolla voit maksaa myös tuhansissa verkkokaupoissa ja sovelluksissa, mikäli olet OP:n tai Nordean asiakas.

Valitse verkkokaupassa tai sovelluksessa maksutavaksi Siirto ja hyväksy maksu käyttämässäsi Siirto-sovelluksessa yhdellä pyyhkäisyllä.

Kun maksat verkossa Siirrolla, sinun ei tarvitse syöttää maksukorttisi tietoja verkkokauppaan. Tämä tarkoittaa, että maksukorttisi tiedot säilyvät turvallisesti tallessa käyttämässäsi Siirto-sovelluksessa. Kauppias saa ainoastaan tiedon hyväksytystä maksusta.

Siirrolla verkossa maksaminen on myös maksutonta.

Siirrolla maksaminen on turvallista

Siirto on kotimainen maksutapa, jonka turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin.

Siirtoa valvovat sekä sitä käyttävät pankit että Finanssivalvonta, minkä vuoksi sen tulee jo lähtökohtaisesti täyttää monia erilaisia turvallisuusvaatimuksia.

Kaikki Siirron käyttäjät on vahvasti tunnistettu, joten tiedät aina kenen kanssa maksuja teet. Siirto-maksuille on myös asetettu vuorokausi- ja vuosirajat, ja maksut hyväksytään Siirtoa käyttävissä sovelluksissa, joihin kirjautumiseen vaaditaan henkilökohtainen pääsykoodi.

Muistathan kuitenkin aina tarkistaa puhelinnumeron, johon rahaa lähetät, samalla tavalla kuin tarkistaisit tilinumeron. Jos pyydät maksua vahingossa väärältä henkilöltä, voit perua pyynnön käyttämässäsi sovelluksessa.

5 syytä käyttää Siirtoa

  1. Siirto toimii monessa eri sovelluksessa. Tämä tarkoittaa, että rahan lähettäjällä ja vastaanottajalla ei välttämättä tarvitse olla sama sovellus käytössä, vaan raha liikkuu pankki- ja sovellusrajojen yli. Siirto-maksuja voi tehdä ja vastaanottaa Pivossa, OP-mobiilissa sekä Nordean Siirto -sovelluksessa.
  2. Siirto on kotimainen. Siirron takana ovat suomalaiset pankit ja pankkiautomaateista tuttu Automatia.
  3. Kaikki Siirron käyttäjät on vahvasti tunnistettu. Tämä tarkoittaa, että tiedät aina kenen kanssa siirrät rahaa, sillä näet vastaanottajan nimen ennen rahan lähetystä.
  4. Siirto on reaaliaikainen lähes kaikkien suomalaisten pankkien välillä. Useimmissa tapauksissa lähettämäsi maksu on kellonajasta tai viikonpäivästä riippumatta perillä saman tien. Jos maksun vastaanottajan pankki ei tue SEPA pikasiirtoa, raha on perillä 1–2 arkipäivän kuluessa.
  5. OP:n tai Nordean asiakkaana voit maksaa Siirrolla myös tuhansissa verkkokaupoissa ja sovelluksissa – nopeasti ja turvallisesti!

Lataa Pivo

Kaksi henkilöä kahvilan pöydän ääressä. Pöydällä puhelin, jossa auki Pivon maksupyyntö.