Mikä ihmeen Siirto?

Siirto on aina reaaliaikainen, Automatian ja neljän suomalaisen pankin kehittämä, pankkirajat ylittävä mobiilimaksujärjestelmä. Se on ollut käytössä mobiilisovelluksissa vuodesta 2017 lähtien ja sen uusia käyttötapoja kehitellään koko ajan. Siirto toimii pankkien omien mobiilisovellusten kautta, jossa raha siirtyy tunnistetun puhelinnumeron perusteella tililtä toiselle, niin sanotusti 24/7. Siirto toimii kuten Automatian ylläpitämä Otto-järjestelmä: kaikille pankeille ja reaaliaikainen.

Voit siis siirtää ja vastaanottaa rahaa, sekä tehdä itse maksupyyntöjä käyttäen kätevää Siirtoa, joka on käytössäsi Pivossa, OP-mobiilissa ja sekä Nordean ja S-pankin mobiilisovelluksissa. Vuonna 2018 Siirrolla siirrettiin yli 200 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa että se on Suomen suosituin mobiilimaksutapa.

NOPEA JA KÄTEVÄ

Koska Siirto-maksu tehdään mobiilisovelluksessa käyttäen vain puhelinnumeroa, et tarvitse luottokortin numeroa, tilinumeroa tai avainlukulistaa enää sovelluksen käyttöönoton jälkeen. Pivossa maksunäkymän alareunassa olevan Siirto-logon avulla tunnistat Siirto-maksuna lähtevän rahan.

Myös maksujen pyytäminen on helppoa ja nopeaa Siirron avulla. Maksupyyntö on voimassa 39 päivää ja niitä voi tehdä 100 kappaletta vuorokaudessa.

Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun ollaan porukalla syömässä ja yksi hoitaa laskun kaikkien puolesta, harrastusjoukkueille, työporukoille ja vaikkapa juhlien järjestäjälle tai yhteisen lahjan ostajalle, jolle muut maksavat myöhemmin oman osuutensa. Siirto-maksua voi käyttää myös esimerkiksi VR:n lähijunien lippujen maksamiseen.

OPn, Nordean ja S-pankin asiakkaiden kesken raha liikkuu reaaliajassa Siirto-järjestelmän avulla, myös eri sovellusten välillä. Muidenkin pankkien asiakkaat voivat lähettää ja vastaanottaa rahaa Pivolla. Tällöin raha siirtyy vastaanottajalle 1–2 arkipäivässä.

AINA TURVALLINEN

Aina kun kyse on rahan siirtämisestä ja varsinkin uuden palvelun avulla, niin mieleen saattaa hiipiä pienoinen pelko: onko tämä nyt ihan turvallista? Vastaus on simppeli: on. Koska kyseessä on pankkien ja Finanssivalvonnan valvonnan alainen palvelu, tulee sen täyttää erilaisia turvallisuusvaatimuksia. Käytön turvallisuus on taattu eri sovelluksissa esimerkiksi pääsykoodein, maksurajoin sekä käyttäjän oman tilin käyttörajoituksin. Osa verkkokaupoistakin käyttää sitä jo yhtenä luotettavana maksuvaihtoehtonaan.

Muistathan kuitenkin aina tarkistaa puhelinnumeron, johon rahaa lähetät – samoin kuin tsekkaisit tilinumeron. Väärään numeroon lähetettyä rahaa pankki ei voi palauttaa, vaan tällöin maksun palautuksesta sopivat lähettäjä ja vastaanottaja. Jos vahingossa pyydät maksua vallan väärältä henkilöltä, pyynnön voi onneksi kätevästi perua sovelluksessasi. Jos puhelimesi puolestaan katoaa, ota yhteyttä pankkiisi Siirto-palvelun sulkemiseksi.

Vaikka pankkisi ei vielä olisi mukana Siirrossa, niin Pivolla voit silti turvallisesti lähettää rahaa yli pankkirajojen.

Lataa Pivo ja kokeile Siirtoa nyt iPhonella tai Androidilla

 

Siirto-mobiilimaksujärjestelmä

  • Nopea ottaa käyttöön
  • Nordean, OPn ja S-pankin asiakkaille reaaliaikaista maksamista
  • Toimii yli pankkirajojen
  • Maksat nopeasti puhelinnumerolla
  • Myös maksupyynnöt
  • Maksuton
  • Yli 500 000 käyttäjää
  • Ei pankkitunnareita tai avainlukulistoja

Siirto-maksujärjestelmän käyttäminen on nopeaa, kätevää, ilmaista ja turvallista. Kurkkaa lisätietoja vielä täältä.