Mikä ihmeen Siirto?

Siirto on suomalainen mobiilimaksujärjestelmä, jossa raha liikkuu ilman viivettä eri pankkien välillä. Vuonna 2018 Siirron kautta liikkui liki 300 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa että se on Suomen suosituin mobiilimaksutapa.

Siirto on ollut käytössä mobiilisovelluksissa vuodesta 2017 lähtien ja sitä kehitetään koko ajan. Siirto toimii pankkien omien mobiilisovellusten kautta, joissa raha siirtyy puhelinnumeron perusteella tililtä toiselle reaaliajassa.

Voit ottaa Siirron käyttöön jos olet OP:n tai Nordean asiakas. Siirtoa voi käyttää Pivossa, OP-mobiilissa ja Nordean mobiilisovelluksessa. 

S-Pankki on luopunut Siirrosta kokonaan 11.6.2019, mikä tarkoittaa, että S-Pankin asiakkaat eivät voi enää käyttää Siirtoa. S-Pankin asiakkaat voivat kuitenkin jatkaa Pivolla kaverille maksamista puhelinnumeron perusteella. S-Pankista tai S-Pankkiin Pivolla tehdyt maksut ovat perillä 1–2 arkipäivän kuluessa.

 

5 syytä käyttää Siirtoa

  • Siirto on Suomen suosituin mobiilimaksutapa. Vuonna 2018 Siirrolla lähetettiin rahaa liki 300 miljoonan euron edestä. Suurin osa näistä maksuista tehtiin Pivolla.
  • Siirto on aina reaaliaikainen. Siis ihan aina. Riippumatta kellonajasta tai viikonpäivästä voit olla varma, että lähettämäsi maksu on perillä saman tien.
  • Siirto on kotimainen. Siirron takana ovat suomalaiset pankit ja pankkiautomaateista tuttu Automatia.
  • Siirrolla voit maksaa myös tuhansissa verkkokaupoissa – nopeasti ja turvallisesti!
  • Siirto toimii monessa eri sovelluksessa. Rahan lähettäjällä ja vastaanottajalla ei siis tarvitse olla sama sovellus käytössä, vaan raha liikkuu reaaliajassa pankki- ja sovellusrajojen yli.

 

Helppoa maksamista eri tilanteissa

Siirtoa voi tällä hetkellä käyttää kolmella tavalla: 1) voit lähettää rahaa, 2) pyytää rahaa sekä 3) maksaa verkkokauppaostoksia. Siirron käyttäminen on aina maksutonta.

Rahan lähettäminen Siirrolla tapahtuu puhelinnumeron perusteella. Et siis tarvitse tilinumeroita, pankkitunnuksia tai avainlukulistoja numeroita rahan lähettämiseen tekemiseen. Pivossa tunnistat Siirto-maksun maksunäkymän alareunassa olevasta oranssista Siirto-logosta.

Siirron avulla voit myös tehdä maksupyyntöjä. Tämä on kätevää esimerkiksi, kun ollaan porukalla syömässä ja yksi hoitaa laskun kaikkien puolesta, harrastusjoukkueille, työporukoille ja vaikkapa juhlien järjestäjälle tai yhteisen lahjan ostajalle, jolle muut maksavat myöhemmin oman osuutensa.

Siirrolla voit maksaa myös tuhansissa verkkokaupoissa. Verkkokaupassa tunnistat Siirto-maksutavan oranssista Siirto-logosta muiden maksutapojen joukossa. Valitse verkkokaupassa maksutavaksi Siirto ja hyväksy maksu Pivolla, OP-mobiililla tai Nordean mobiilisovelluksella. Helppoa!

Infografiikka, jossa kuvataan että OP:n ja Nordean asiakkaat voivat tehdä reaaliaikaisia Siirto-maksuja Pivolla. Muiden pankkien asiakkaat voivat maksaa Pivolla kaverille. Tällöin raha liikkuu 1–2 arkipäivän viiveellä.

OP:n ja Nordean asiakkaat voivat käyttää Siirtoa Pivossa, OP-mobiilissa tai Nordean Siirto-sovelluksessa. Muiden pankkien asiakkaat voivat lähettää rahaa Pivosta Pivoon.

Aina turvalliset maksut

Turvallisuus on ykkösjuttu aina, kun puhutaan raha-asioista.

Siirto on pankkien ja Finanssivalvonnan valvonnan alainen palvelu, minkä vuoksi sen tulee täyttää monia erilaisia turvallisuusvaatimuksia. Siirrolla tehtävät maksut on turvattu eri sovelluksissa esimerkiksi pääsykoodein ja maksurajoin. Kaikkiin Siirrolla tekemiisi maksuihin pätevät myös tilisi käyttörajoitukset.

Muistathan kuitenkin aina tarkistaa puhelinnumeron, johon rahaa lähetät – samoin kuin tsekkaisit tilinumeron. Jos vahingossa pyydät maksua vallan väärältä henkilöltä, voit perua pyynnön sovelluksessasi.

Vaikka pankkisi ei vielä olisi mukana Siirrossa, Pivolla voit silti turvallisesti lähettää ja pyytää rahaa yli pankkirajojen, pelkän puhelinnumeron perusteella.

Lataa Pivo