Mikä ihmeen Siirto?

Siirto on suomalainen mobiilimaksujärjestelmä, jossa raha liikkuu ilman viivettä eri pankkien välillä. Vuonna 2018 Siirron kautta liikkui liki 300 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa, että se on Suomen suosituin mobiilimaksutapa.

Siirto toimii pankkien omien mobiilisovellusten kautta, joissa raha siirtyy puhelinnumeron perusteella tililtä toiselle reaaliajassa. Siirtoa voi käyttää Pivossa, OP-mobiilissa ja Nordean mobiilisovelluksessa. Voit ottaa Siirron käyttöön, jos olet OP:n tai Nordean asiakas.

Miten Siirto toimii?

Siirtoa voi käyttää kolmella tavalla:

  1. voit lähettää rahaa,
  2. voit pyytää rahaa ja
  3. voit maksaa ostoksia netissä ja sovelluksissa.

Siirrolla maksaminen on aina maksutonta.

Rahan lähettäminen Siirrolla tapahtuu puhelinnumeron perusteella. Et siis tarvitse vastaanottajan tilinumeroa rahan lähettämiseen. Avaa käyttämäsi Siirto-sovellus, valitse vastaanottaja, syötä summa ja hyväksy maksu pyyhkäisemällä. Siirrolla voit lähettää 500 € 24 tunnin aikana, joten isompienkin velkojen maksu onnistuu. 12 kuukauden aikana Siirrolla voi lähettää rahaa aina 15 000 € edestä.

Siirron avulla voit myös tehdä maksupyyntöjä. Tämä on kätevää esimerkiksi, kun ollaan porukalla syömässä ja yksi hoitaa laskun kaikkien puolesta, työporukoille ja vaikkapa juhlien järjestäjälle tai yhteisen lahjan ostajalle, jolle muut maksavat myöhemmin oman osuutensa.

Siirrolla voit maksaa myös tuhansissa verkkokaupoissa ja sovelluksissa. Valitse verkkokaupassa maksutavaksi Siirto ja hyväksy maksu Pivolla, OP-mobiililla tai Nordean mobiilisovelluksessa yhdellä pyyhkäisyllä.

Infografiikka, jossa kuvataan että OP:n ja Nordean asiakkaat voivat tehdä reaaliaikaisia Siirto-maksuja Pivolla. Muiden pankkien asiakkaat voivat maksaa Pivolla kaverille. Tällöin raha liikkuu 1–2 arkipäivän viiveellä.

OP:n ja Nordean asiakkaat voivat käyttää Siirtoa Pivossa, OP-mobiilissa tai Nordean Siirto-sovelluksessa. Muiden pankkien asiakkaat voivat lähettää rahaa Pivosta Pivoon.

Siirrolla maksaminen on aina turvallista

Siirto on kotimainen maksutapa, jonka turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin.

Siirtoa valvovat sekä sitä käyttävät pankit että Finanssivalvonta, minkä vuoksi sen tulee täyttää monia erilaisia turvallisuusvaatimuksia.

Kaikki Siirron käyttäjät on vahvasti tunnistettu, joten tiedät aina kenen kanssa maksuja teet. Siirto-maksuille on myös asetettu vuorokausi- ja vuosirajat, ja maksut hyväksytään Siirtoa käyttävissä sovelluksissa, joihin kirjautumiseen vaaditaan henkilökohtainen pääsykoodi.

Muistathan kuitenkin aina tarkistaa puhelinnumeron, johon rahaa lähetät, samalla tavalla kuin tarkistaisit tilinumeron. Jos pyydät maksua vahingossa väärältä henkilöltä, voit perua pyynnön käyttämässäsi sovelluksessa.

Vaikka pankkisi ei vielä olisi mukana Siirrossa, Pivolla voit silti turvallisesti lähettää ja pyytää rahaa yli pankkirajojen pelkän puhelinnumeron perusteella.

5 syytä käyttää Siirtoa

  • Siirto on Suomen suosituin mobiilimaksutapa. Vuonna 2018 Siirrolla lähetettiin rahaa liki 300 miljoonan euron edestä. Suurin osa näistä maksuista tehtiin Pivolla.
  • Siirto on aina reaaliaikainen. Siis ihan aina. Riippumatta kellonajasta tai viikonpäivästä voit olla varma, että lähettämäsi maksu on perillä saman tien.
  • Siirto on kotimainen. Siirron takana ovat suomalaiset pankit ja pankkiautomaateista tuttu Automatia.
  • Siirrolla voit maksaa myös tuhansissa verkkokaupoissa ja sovelluksissa – nopeasti ja turvallisesti!
  • Siirto toimii monessa eri sovelluksessa. Rahan lähettäjällä ja vastaanottajalla ei siis tarvitse olla sama sovellus käytössä, vaan raha liikkuu reaaliajassa pankki- ja sovellusrajojen yli.

Lataa Pivo ja ota Siirto käyttöön