Medialle

Mikä Pivo?

Pivo on OP Ryhmän kehittämä kotimainen mobiilimaksamisen sovellus kaikkien pankkien asiakkaille. Pivolla on 1,2 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Pivolla voi maksaa verkkokaupoissa, kaverille ja kassalla kätevästi matkapuhelimella. Lisäksi Pivosta löytyy runsaasti eri etuohjelmia, joiden avulla käyttäjä voi syödä, shoppailla ja matkustaa alennettuun hintaan ympäri Suomen. OPn asiakkaille Pivo tarjoaa lisäksi mahdollisuuden seurata Pivosta tilinsä saldoa sekä kulutustaan reaaliajassa. Pivo on osa Siirto-järjestelmää, joka mahdollistaa eri pankkien ja sovellusten väliset maksut.

Pivo julkaistiin sovelluskauppoihin vuonna 2013 ja se pokkasi jo heti alkumetreillään lukuisia arvostettuja muotoilupalkintoja, mm. parhaan designin ja parhaan mobiilipalvelun palkinnot Grand Onessa 2014. Pivon tarinaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Pivo muuttaa maksamista

Pivo haluaa rakentaa maailman parhaan ostamisen hetken: saumattoman, nopean ja helpon. Tätä on vaikeaa tehdä yksin, ja siksi kehitämme ja julkaisemme uusia maksamisen sovelluksia myös yhteistyökumppaneiden kanssa. Vuonna 2017 lanseerasimme neljä täysin uudenlaista palvelua yhdessä tunnettujen yhteistyökumppaneiden kanssa:

– Yhdessä Kotipizzan kanssa teimme Pohjoismaiden ensimmäisen Facebook Messenger -maksusovelluksen, KotiBotin.

Kehitimme yhdessä Postin kanssa Postin uuteen mobiilisovellukseen mahdollisuuden tehdä ostoksia ja maksaa laskuja suoraan sovelluksessa ilman luottokorttitietoja tai tunnuslukuja.

– Elokuussa 2017 teimme historiaa yhdessä Blockfestin kanssa ja toteutimme Suomen ensimmäiset full cashless –festivaalit.

– Teimme lahjoittamisesta helpompaa yhdessä Nenäpäivän kanssa ja julkaisimme Euroopan ensimmäisen hyväntekeväisyys-chatbotin lokakuussa 2017. Nenäbotin nimellä kulkeva palvelu mahdollistaa lahjoittamisen suoraan Facebookissa.

Ladattavat materiaalit

Lataa tästä Pivon logo, visuaalinen ohje ja kuvituskuvia. (.zip, 11,2 Mt)

Logon käyttöön liittyvissä kysymyksissä ja muissa materiaalipyynnöissä voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Juttu tekeillä?

Voit olla yhteyksissä OP:n viestintään puhelimitse 050 523 9904 tai sähköpostitse viestinta@op.fi.