Pivo ja turvallisuus

Pivon turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin. Keräsimme yhteen tärkeimmät Pivon turvallisuuteen liittyvät seikat sekä vinkkejä turvalliseen mobiilimaksamiseen.

Onko Pivo turvallinen?

Pivon turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin. Tässä niistä muutama:

 • Kaikki Pivon käyttäjät ovat tunnistautuneet vahvasti pankkitunnuksilla. Vahva tunnistautuminen on tylsä, mutta tärkeä vaihe Pivon käyttöönotossa. Sen ansiosta nimittäin tiedät aina kenen kanssa teet maksuja, sillä näet vastaanottajan nimen ennen kuin hyväksyt maksun.
 • Pivoon kirjaudutaan itse valitsemallasi 6-numeroisella pääsykoodilla. Puhelinmallista riippuen pääsykoodi voi olla myös sormenjälki tai kasvojentunnistus. Jos pääsykoodin näppäilee väärin liian monta kertaa, Pivo lukkiutuu.
 • Saat Pivosta ilmoituksen, kun sinulle on saapunut maksu. Raha näkyy tililläsi useimmissa tapauksissa välittömästi, joten ei tarvitse jäädä arvailemaan, onko maksu lähetetty.
 • Pivoon on asetettu maksurajat. Kaikkiin Pivolla tehtäviin maksuihin pätevät lisäksi korttiesi ja tiliesi käyttörajat, jotka on hyvä pitää sopivan maltillisina. Tiliäsi ei siis voi tyhjentää, vaikka puhelin päätyisikin voron mukaan. Katso Pivon maksurajat täältä.
 • Kun maksat Pivolla verkossa, sinun ei tarvitse luovuttaa verkkokaupalle korttitietojasi tai esimerkiksi henkilötunnustasi. Tärkeät tietosi pysyvät visusti tallessa Pivossa. Kauppias saa tiedon ainoastaan hyväksytystä maksusta.
 • Kehitämme Pivoa aktiivisesti, ja julkaisemme uuden Pivo-päivityksen noin kerran kuussa. Päivityksillä varmistamme, että Pivon käyttö on paitsi sujuvaa myös turvallista.

Viisi vinkkiä turvalliseen mobiilimaksamiseen

Vaikka mobiilimaksaminen on jo lähtökohtaisesti turvallista ja Pivon turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin, voit vaikuttaa maksamisen turvallisuuteen myös itse.

Tässä muutama perussääntö, jotka kannattaa muistaa aina, kun maksat Pivolla.

 1. Tarkista, että maksun saaja on oikein, ennen kuin hyväksyt maksun.
 2. Jos maksat Pivolla esimerkiksi nettikirppiksillä, tee maksu vasta sen jälkeen, kun olet saanut tuotteen.
 3. Käsittele puhelintasi huolella. Jos puhelimesi kuitenkin menee hukkaan tai varastetaan, toimi näiden ohjeiden mukaan.
 4. Tee ostoksia vain verkkokaupoissa, jotka tunnet, ja käytä vain maksutapoja joihin luotat.
 5. Pidä Pivosi ja puhelimesi päivitykset ajantasalla. Päivittämällä Pivon säännöllisesti varmistat, että Pivon käyttö on turvallista ja sujuvaa. Ja saat tietenkin käyttöösi kaikki uusimmat ominaisuudet!

Ota Pivo käyttöön

Pivo on ilmainen sovellus, joka on saatavilla useimmille puhelimille ja kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaille.

Lataa Pivo

Usein kysyttyä Pivon turvallisuudesta

Jäikö jokin mietityttämään? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Usein kysyttyä turvallisuudesta