Uutta Pivossa: Jaa koko kaveriporukan kulut kerralla

Maksoitko kavereillekin tiskillä? Ostitko yhteiset piknikherkut? Pivolla voit nyt kätevästi jakaa kulut suoraan sovelluksessa!

Pivolla on ollut helppoa siirtää kaverille rahaa ja maksaa esimerkiksi kirppiskulut pelkän puhelinnumeron avulla. On ollut kätevää maksaa kaverille hänen tarjoamansa lounas, kun oma lompakko on jäänyt kotiin. Mutta entä kun kyseessä on useamman henkilön yhdessä hankkima synttärilahja? Tai kesäviikonlopun yhteiset bensakulut? Laskurilla osuuksien laskeminen ja useiden erillisten maksupyyntöjen lähettäminen voi käydä turhauttavaksi.

Me Pivolla huomasimme tämän ongelman, joka koskettaa aika monen käyttäjän arkielämää. Lähdimme siis kehittämään helppoa ja näppärää tapaa jakaa monen ihmisen yhteinen kulu helposti ja nopeasti. Testasimme eri ratkaisuja useaan otteeseen niin sisäisesti tiimin sisällä kuin ulkoisesti Pivon käyttäjillä löytääksemme sopivan keinon.

Lopulta löysimme mielestämme hyvän, yksinkertaisen ja helpon tavan jakaa kulu kavereiden kesken – Pivon päänäkymään tuotiin uusi Jaa-nappi.

Miten kulujen jako toimii?

Päänäkymästä Jaa-nappia painamalla voit helposti valita keiden kanssa haluat kulun jakaa.

Vastaanottajia voit lisätä joko suoraan yhteystiedoistasi tai puhelinnumeron näppäilemällä. Voit lisäksi valita haluatko sisällyttää itsesi mukaan jakamaan kulua.

Esimerkiksi olet maksanut 40 euron festariteltan ja haluatte tasata kulun porukan kesken. Porukassa teitä on sinä ja kolme kaveria. Pivossa jaat tämän summan kolmen kaverin ja itsesi kanssa. Lähetä maksupyynnöt ja Pivo jakaa summan automaattisesti tasan valittujen kesken, eli kaikki kolme kaveriasi saavat 10 euron maksupyynnön. Kaverisi saavat ilmoituksen maksupyynnöstäsi, ja he voivat maksaa osuutensa omalla Pivollaan heti. Näin takaisinmaksu ei jää roikkumaan.

Jos olet OP:n asiakas, voit tehdä kulun jakamisen myös suoraan maksutapahtuman ilmoituksesta. Eli jos olet OP:n asiakas ja korttisi on liitetty Pivoon, saat maksutapahtumista tuttuun tapaan ilmoituksen Pivoosi. Sanotaan vaikka että olette menossa yhteisellä autolla festareille, ja käytte tankkaamassa. Maksat bensat ja Pivoosi tulee ilmoitus siitä, kuinka paljon korttiasi on veloitettu. Napauta ilmoitusta, ja pääset suoraan jakamaan tämän kulun porukan kesken muutamalla pyyhkäisyllä.

Näin jaat kulut helposti useamman kaverin kesken:

  1. Valitse Pivon päänäkymästä Jaa ja valitse kenen kanssa kulun haluat jakaa.
    Voit valita vastaanottajat yhteystiedoista tai näppäillä puhelinnumerot itse. Voit myös valita sisällytetäänkö sinut itsesi kulujen jakoon.
  2. Näppäile summa.
    Voit myös halutessasi lisätä maksuun viestin ja kuvan.
  3. Valitse maksuväline ja hyväksy maksu pyyhkäisemällä.
    Voit valita minkä tahansa Pivoon liittämäsi maksuvälineen. Vastaanottavan tilin voit asettaa Pivon asetuksissa.

Helppoa maksamista ja kulujen jakamista

Maksoitko kesäfestarien ruuat koko poppoolle? Tarjositko yhteisen skumppapullon koko pöytäseurueelle? Näihin tilanteisiin uusi Pivon kulujen jako on näppärä lisä. Pivolla voit kätevästi tasata tilit useamman kuin yhden henkilön kanssa kerrallaan. Jaa-näppäimellä pystyt näppärästi valitsemaan festariruokiin tai skumppapulloon osallistuneet henkilöt ja jakaa laskun loppusumman tasan kaikkien välillä. Sinun ei siis tarvitse laskea osuuksia ensin laskurilla ja sen jälkeen lähettää maksupyyntöjä usealle henkilölle, vaan Pivo laskee jokaisen osuudet ja lähettää maksupyynnöt vain parilla näpäytyksellä. Maksupyynnön saaneet henkilöt saavat puhelimeensa ilmoituksen, jonka kautta voivat helposti maksaa velat – ja takaisinmaksu ei jää unohduksiin!

Miten saan kulujen jaon käyttööni?

Kulujen jako -ominaisuus löytyy Pivo 3.2.0 ja sitä uudemmista versioista. Pivo 3.2.0 tulee sovelluskauppaan saataville kaikille käyttäjille, uusille ja vanhoille, viikon 27 aikana. Saat siis kulujen jaon käyttöösi päivittämällä viimeisimmän Pivon sovellusversion käyttöösi.

 

Kysyttävää Pivosta? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tästä.