Uusia maksutapoja ja vahvaa kasvua – 2020 on ollut kivijalan vuosi

" "

Pivon näkökulmasta vuosi 2020 on ollut kivijalan vuosi: olemme kehittäneet ja julkaisseet tänä vuonna uusia kivijalkamaksamisen tapoja yhdessä kumppaniemme kanssa.

Alkusyksystä julkaisimme mobiilimaksamisen ja opiskelijatunnistautumisen yhdistävän InStore-maksuratkaisun Juveneksen ravintoloissa Tampereella ja Jyväskylässä. Kun opiskelija maksaa Pivolla ravintolan itsepalvelukassalla, saa hän opiskelija-alennuksen automaattisesti maksun yhteydessä.

Ratkaisu sopii erityisen hyvin opiskelijaravintoloiden kaltaisiin volyymimyymälöihin tai muihin lounasravintoloihin, sillä se mahdollistaa itsepalvelun. Myös opiskelijat itse ovat olleet ratkaisuun tyytyväisiä: käyttäjähaastatteluissa maksamista kuvailtiin helpoksi, nopeaksi ja sujuvaksi.

Vastaavaa ratkaisua tullaan myöhemmin hyödyntämään myös Yonottoman yrityksille brändätyissä mobiilipalveluissa. Yonottoman sovelluksia käytetään lukuisilla eri sektoreilla, ja Pivoa tullaan tarjoamaan sovelluksissa maksutapana. Lisäksi Pivossa olevaa digitaalista opiskelijakorttia tullaan hyödyntämään osana sovelluksia niin, että maksaessaan Pivolla sovelluksessa, opiskelija saa hänelle kuuluvan opiskelija-alennuksen automaattisesti.

Keväällä julkaisimme yhteistyössä OP Kassan kanssa pienyrityksille sekä yhdistyksille soveltuvan palvelun, Kevytmaksun, joka mahdollistaa mobiilimaksujen vastaanottamisen kaikilta Pivon, OP-mobiilin ja Nordean Siirto-sovelluksen käyttäjiltä.

Joustava ratkaisu sopii erityisesti pienempien yritysten etämyyntiin, satunnaiseen myyntiin tai vaikkapa itsepalveluun, sillä maksujen vastaanottaminen onnistuu ilman erillistä kassalaitetta tai maksupäätettä, eikä ratkaisu sisällä kiinteitä kustannuksia. Kevytmaksu on otettu erityisesti pienyrittäjien keskuudessa erinomaisesti vastaan, sillä maksaminen on asiakkaalle helppoa.

Valmiina PSD2-maailmaan

Vuonna 2020 Pivolla verkossa ja sovelluksissa tehtyjen maksujen määrä kasvoi yli 400 %. In-app-maksuissa näimme kasvua erityisesti liikkumisen sovelluksissa, joissa kätevän maksun merkitys on korostunut.

Odotamme voimakkaan kasvun jatkuvan myös ensi vuonna, ja kasvua tukee etenkin in-app-maksuissa Pivon eheä ja kätevä maksukokemus. Suurimmalla osalla Pivon käyttäjistä maksukokemus ei muutu PSD2-maailmassa, vaan maksu onnistuu jatkossakin tuttuun tapaan yhdellä pyyhkäisyllä ja ilman lisävahvistusta. Saumattoman maksukokemuksen mahdollistaa Pivon oma vahva tunniste sekä Pivon kuuluminen kotimaiseen Siirto-mobiilimaksujärjestelmään, joka hyödyntää maksuraiteena tilimaksuja.

Kiinnostuitko Pivosta? Ota yhteyttä yritysmyyntiimme.

Pivo tarjoaa asiakkaillesi saumattoman maksukokemuksen verkkokaupoissa, sovelluksissa ja eri kokoisissa myymälöissä.

Antamiasi tietoja käytetään ainoastaan yhteydenottopyyntöösi vastaamiseen.