Tiesitkö, että Pivolla on nimikko Beach Volley joukkue?

Tiesitkö, että Pivolla on oma beach volley -joukkue? Team Pivo Kinnula & Määttä koostuu kahdesta oululaisesta urheilijanaisesta, joiden pelivarusteita komistaa Pivon logo. Minna Kinnula ja Miia Määttä ovat pelanneet aikaisemmin samassa joukkueessa lentopalloa, muun muassa oululaisen lentopallojoukkue Ettan naisten joukkueessa. Pivo pääsi haastattelemaan tiimiä ja kyselemään kuluneen kesän kuulumisia.

Mistä teidän joukkue on saanut alkunsa ja kuinka Team Kinnula&Määtästä tuli Team Pivo Kinnula&Määttä?

Minna on harrastanut lajia jo pidemmän aikaa, mutta Miia innostui pelaamisesta vasta pari kesää sitten. Yhdessä pelaamisen jälkeen päätimme yhdistää voimat ja perustaa Beachvolley –joukkueen. Pivo tuli mukaan kuvioihin talvella 2014, kun etsimme yhteistyökumppania kattamaan pelireissuihin sekä urheiluvälineisiin jatkuvasti kasvavia kustannuksia.

Yhteistyön myötä saitte kisavarusteisiin Pivo-logot. Kuinka ihmiset ovat reagoineet peliasuihinne rantakentillä?

Logoista on tullut itse asiassa melko paljon kommentteja ja kyselyitä. Sanana Pivo herättää kiinnostusta, ja sen merkitystä arvaillaan, ellei sovellus ole vielä ladattuna puhelimessa. Paras ajatus taisi olla: ”Tuleeko Pivo sanasta Piits Volley?” :D. Olemme saaneet myös uusia tuttavuuksia, kun logon myötä avataan keskusteluja ja jäädään kilpakumppaneiden kanssa porisemaan kentän laidalle!

Käytättekö itse Pivoa?

Tottakai, sillä meistä se on hyödyllinen sovellus jolla voi helposti pysyä ajan tasalla omasta rahan kulutuksestaan. Pivon kulutuspalleroita vilkaisemalla on helppo havaita omat paheensa rahankäytön suhteen, ja meidän tapauksessamme tämä pahe on ehdottomasti ruoka!

Kesän kuumin vai pitäisikö sanoa viilein puheenaihe on ollut sää. Onko koleahko kesä ollut pelaajien onni vai kaipaatteko aurinkoisia kelejä yhtä paljon kuin muutkin?

Lajissa kuuluu pelata ulkona, jolloin on pakko myös hyväksyä suomalaiset aina vaihtuvat sääolosuhteet. Kesken pelin alkanut kesäsade viilentää kuitenkin päätä kummasti! Aikaisemmin keväällä olleet rankkasateet saivat monet biitsikentät lainehtimaan vettä juuri kun treenasimme kaikista eniten. Silloin saattoi mielessä käväistä muutama Suomen kurjaa kesää kuvaileva voimasana!

Kuinka pidätte kisakuntoa yllä talven pakkasilla kun biitsille ei tarkene – vai tarkeneeko?

Harjoittelemme talven ajan sisällä lentopallokentällä. Etelä-Suomessa on kuulemma monta beach volley –hallia, ja sellaisen saaminen tänne Oulun seudullekin on ollut monella jo pitkään toiveena. Löytyisiköhän teistä lukijoista innokkaita auttajia hallin pystytykseen? 😉

Kertokaa lajista tietämättömille: Mitä eroa on lentopallolla ja beach volleyllä eli niin kutsutulla rantalentiksellä vai onko kyse perimmiltään samasta lajista?

Ne ovat kaksi täysin eri lajia, vaikkei se aina välttämättä sille näytäkään. Beach volleyssä touhutaan kentällä kahdestaan, eikä vaihtoja pysty lentopallon tapaan ottamaan. Se muistuttaa siis enemmän yksilölajia. Beach volley on ulkolaji, jolloin myös olosuhteet vaikuttavat paljon pelin kulkuun.

Onko teillä jotain tiettyjä rutiineja ennen tärkeitä kisoja?

Pelipäivän aamuna vedämme usein yhdessä herättelevän aamulenkin. Fyysisesti tulee olla hyvässä kunnossa, jolloin riittävän unen ja ravitsevan ruuan merkitys korostuu. Musiikin avulla nostatamme fiilistä ja saamme energiaa tulevaan koitokseen.

Kesän pääturnaus on tämän viikon lauantaina. Kuinka olette valmistautuneet ja mikä on teidän kisatavoitteenne?

Olemme treenanneet aikataulut huomioon ottaen hiekoilla mahdollisimman paljon. Kesästä nauttimiseen on ehdottomasti kuulunut beach volleyn treenaaminen. Tavoitteenamme on voittaa tietysti kaikki vastustajat ja pitää hauskaa pelaamisen muodossa! ☺

Pivo ja pivolaiset jäävät jännityksellä odottamaan lauantain pelin tuloksia ja kannustamaan Team Pivo Kinnula & Määttää! Toivotamme hyviä pelisäitä!