Pivottajien top 6 syyslomavinkit

Loma on ihanaa aikaa, sillä silloin saa tehdä mitä haluaa – tai olla tekemättä mitään. Nappaa pivottajien syyslomavinkeistä mieluisimmat ja tee lomastasi oman näköisesi!

1. Ulkoile ja retkeile luonnossa

Syksy on parasta aikaa liikkua luonnossa ja ihailla sen vaihtuvia värejä! Pukeudu lämpimästi, pakkaa eväät reppuun ja lähde reippailemaan luontopolulle. Nappaa mukaan kamera ja kaveri sekä muista pysähtyä laavulle makkaran tai tikkupullien paistoon. Kerää talteen syksyn kauneimmat lehdet, jotta voit kotona askarrella niistä syyskoristeita tai vaikka kortin mummulaan!

2. Ota rennosti

Aina ei lomalla tarvitse tehdä mitään erikoista. Nuku pitkään, syö hyvin (pieni herkuttelukin on sallittua!), nauti takkatulesta tai kynttilöiden tunnelmasta, käperry sohvalle lukemaan hyvä kirja tai katso elokuva, kurkista illalla ulos ja tähyile tähtiä.

3. Hyötypuuhastele

Puolukat ja karpalot kannattaa viimeistään nyt poimia talven varalle pakkaseen. Marja- ja sienimetsällä on oiva aika opettaa myös lapsille eri kasvi- ja eläinlajikkeita. Jos kotipihalta ei halua lähteä kauas, niin lehtien haravointi (ja lehtisota) sekä klapien teko käy hyvin myös pienestä hikijumpasta. Sisältäkin löytyy aina pientä puuhaa. Leipomista, kaappien siivousta ja vaatteiden kierrätystä ja miksei niiden lykättyjen pienten pintaremonttien toteutusta. Näistä saa taatusti hyvän mielen!

4. Omista aikaa kavereille, perheelle ja sukulaisille

Lomalla on hyvä muistaa rakkaimpiaan. Käy sukuloimassa tai ilahduta isovanhempia vierailulla. Kiireetön hengailu läheisten ja kavereiden kanssa on parasta ajanviettoa!

5. Virkistäydy

Jos ulkoilu, puuhastelu kotona tai sohvalla löhöily alkaa kyllästyttämään, voi lähteä leffaan, kahville tai vaikkapa museoon. Erityisesti ulkoiluun yhdistettynä polskiminen uimahallissa tai kylpylässä rentouttaa kummasti.

6. Lähde reissuun

Kun tuntuu, että oman kylän tai kaupungin maisemat ovat käyneet jo liiankin tutuiksi eikä kotona osaa rentoutua, on parasta lähteä reissuun. Osa matkaa lämpimään, mutta yhtä hyvin pieni reissu lappiin, mökkeily tai Tallinnan risteily piristää kummasti ja saa ajatukset lomatunnelmaan.

Ihanaa lomaa kaikille syysloman viettäjille! Ja heille, joilla syyslomaa ei ole, muistutuksena, että myös viikonloppulomat ja iltarentoutus voi arjen keskellä olla paikallaan 🙂
Psst. Näiden vinkkien lisäksi löydät tällä viikolla Pivon Facebook -sivuilta joka päivälle yhden syyslomavinkin!