Pivontekijät – Veera käy muuallakin kuin toimistolla saadakseen tuoreita ideoita

Toimiston graafinen multitalentti Veera uskoo siihen, että koneen edessä kyyhöttämisen lisäksi on hyvä käydä vähän muuallakin inspiroitumassa. Hän on kokeillut kaikkea kahvakuulasta tankotanssiin. Vauhdikas harrastaja laittaa jarruja kehiin palstaviljelyn parissa ja tekee töitä mieluummin seisaaltaan.

“Olen tällainen iloinen ujostelija” kertoo Lapin yliopistossa graafista suunnittelua opiskellut Veera. Töissä lähtee maanantaina aina viikko käyntiin niin, että ei välttämättä kyllä tiedä mitä eteen tulee. Perustehtäviin kuuluu erilaisen grafiikan tuottaminen sovellukseen. Lisäksi projekteja Pivon markkinoinnin ympärillä tulee vastaan viikoittain. Itse sovellukseen tulee tehtyä myös eri brändinäkymiä yrityksille. Työvälineinä toimii värikäs sarja Adoben erilaisia ohjelmia kuten Illustrator, Photoshop, InDesign, Premiere ja After Effects. “Kyllä täällä vauhtia riittää” naurahtaa Veera.

Osuuspankin asiakkaille suunnatut keskittämisedut olivat projekti, joka oli pitkän ja huolellisen suunnittelun takana. “Ne ovat nyt vihdoin valmiit” miettii Veera viimeaikaisista tehtävistä esille nousevaa tekemistä. Pivolaiset pitävät hänen mukaansa rahkasta ja porukan iltapäivän kahvihetken voisikin ehkä nimetä tämän johdosta uudestaan.

Veera kertoo olevansa aika impulsiivinen kuluttaja ja ajatukseen liittyy heitto: “kaikki kyllä meneekin mikä tulee”. Heräteostoksia on tullut ostettua, mutta ei välttämättä niitä arkisimpia asioita kalliilla. Harrastuksiin menee hänen mukaansa rahaa ja esimerkiksi lumilautailua varten ostoksena on ollut useaampankin kertaan ulkomaanreissu. “Arki on vähän arkisempaa ja juhla juhlaisempaa” summautuu ajatus. Verkkokauppa on Veeralle paikka, jossa käydä inspiroitumassa ostamisen sijaan. Ostoksia hän käy tekemässä kirpputoreilla ja siivouspäivänä pihaan nousi oma puoti. Eilen on syntynyt ostopäätös lentolipuista Sisiliaan kesän lomamatkaa varten. “Otetaan sitten vaikka auto käyttöön vain tarvittaessa niin voi tehdä jotain hauskaa” on vinkki pysymiseen budjetissa tällaisen ostoskierroksen jälkeen.

Omalta aloitusnäytöltä on löytynyt kaikenlaisia pelejä, mutta ne kestävät kertomuksen mukaan noin viikon. Graafinen silmä on kiintynyt Moves nimiseen sovellukseen. Veera neuvoo ihmisiä käyttämään puhelimiaan monipuolisesti ja ottamaan kalliista laitteistaan ilon irti. “Pivokin on graafisen suunnittelijan silmään kaunis, mutta luvassa on jatkuvasti parempaa” kertoo Veera innostuneena tulevasta.

Haastattelussa Veeralla oli mukanaan auringonkukan taimi. Urbaanina ihmisenä luontohommien tekeminen ja hands-on jutut inspiroivat tekijäänsä. “Lisäksi on siistiä nähdä projekti alusta loppuun” on lopullinen hoksaus juttutuokiosta esineen parissa.