Pivontekijät – Satu inspiroituu intensiivisestä työympäristöstä

Suunnistusta ja jääkiekkoa ykkösjuttuina pitävä Satu toimii Pivossa scrummasterina. Nämä ja lukuisat muut urheiluharrastukset ( kuten pyöräily, jalkapallo, kuntosali, uinti, salibandy, hiihto ) tuovat energiaa päivittäiseen työhön Pivossa. “Työskentelytilat innostavat, koska täällä me olemme kaiken keskellä ja toimimme tiiviisti yhdessä” mainitsee tietokonetekniikan insinöörin tutkinnon lisäksi opettajan ja liikunnan opintoja opiskellut Satu.

Päivät Pivossa sisältävät esimerkiksi testauksen suunnittelua, pilottien järjestelyä sekä testidatan hankintaa ja testiympäristöjen hallintaa. Mukaan mahtuu myös mm. työtehtävien jakoa, seurantaa ja toteutusten suunnittelua eri puhelimille sekä työnohjausta. Esiin työpäivästä nousee termi “scrum”. Scrum on menetelmä, jolla tehdään ohjelmistonkehitystä ja projektinhallintaa. Sanan juuret viittaavat rugbyn aloitusryhmitykseen. Scrumtiimissä on eri osa-alueiden osaajia ja Satu toimii scrummasterina. Toiminta on scrumissa synkronoitua asioiden tekemistä niin, että kaikki tähtäävät yhteen maaliin. Satu pitää siihen liittyvästä intensiivisestä ja lähellä ihmisiä olevasta toimintatavasta. Harrastuspuolen taustan kautta kilpailuhenki on siirtynyt varmasti myös tuomaan puhtia päivään Pivoon. Lisäksi Satu vastaa taukojumpan ohjauksesta.

Iltapäiväkahvit ovat pivoporukalla mukava tauko työpäivään sekä joskus juttujen seassa on saattanut syntyä “vahingossakin” jokin idea. Keskustelunaiheina on usein treenaus sekä Pivo pysyy myös mukana jutuissa.

Satu pitää shoppailusta, mutta ei pidä itseään suurena heräteostosten tekijänä. Viimeksi kun suurempia ostoksia tehtiin niin mukaan tarttui maantiepyörä ja jos joskus pitäisi säästää tällaista suurempaa hankintaa varten uudestaan niin rahaa siirtyisi säästökorttitilille ja sen jälkeen voisi seurata Pivossa tavoitettaan. Lisäksi hän shoppailisi keskustan liikkeiden sijaan nykyistä enemmän kirpputorilla. Aktiivinen elämäntyyli näkyy myös Satun appivalikoimassa ja Polarbeat niminen urheilun seurantaan liittyvä sovellus on käytössä urheilua harrastettaessa.

Satu laskee haastattelun lopuksi pöydälle tuomansa kompassin. “Tämän avulla pysyy suunta selvillä. Se symboloi muutakin toimintaani ja on myös tärkeän harrastukseni väline” tiivistyy ajatus tästä kompassista.

Kuvassa Satu on vastaanottamassa palkintoa Microsoftin järjestämän pelikisan voittajana