Pivontekijät – Pivon koodin takana on Antti

Antti on ollut Pivossa töissä sen syntymästä asti. Koodauskärpänen puri häntä ennen ylä-asteelle siirtymistä ja itse koodaaminen tuntuu yhtä mukavalta kuin silloin. Työvälineet vain ovat vaihtuneet useaan otteeseen matkan varrella. “Pivossa paha on se, että välillä ei malta lopettaa ja haluaisi istua liiankin pitkää iltaa koodin parissa” kertoo sosiaalinen ja tummasta huumorista pitävä Antti.

Nuorempana Antti kävi hakemassa divarista mikrobittiä ja sen avulla näpytteli koneelle koodia. Kerran kirjoitusvirheen jälkeen hän lähti selvittämään mikä koodissa oli vikana. “Siitä se sitten lähti, ensimmäinen bugi löytyi!” hän muistelee. Koneena oli tuolloin käytössä Commodore 64. Koodauksen lisäksi muunlainen harrastaminen on ollut lähellä Antin sydäntä ja maastopyöräily sekä sulkapallo ovat hänen mukaansa hyviä tapoja tehdä jotain, missä voi keskittyä pelkkään suorittamiseen.

Pivoon hän tulee töihin hyvillä mielin ja päivän mittaan ehtii tapahtua kaikenlaista. “Työ voi olla hyvinkin rönsyilevää siinä mielessä, että tilanteet muuttuvat hetki hetkeltä” tuumaa Antti. Konseptointi ja UX:n eli user experiencen “hierominen” ovat esimerkkejä tavallisista työtehtävistä Pivossa. “Täällä ei kuluteta aikaa palaveeraamiseen palaverien vuoksi ja itse en pidä varsinaisia standarditaukoja” hän lisää. Tämän sijaan toimistolla soitellaan joskus esimerkiksi kitaraa. Tässä kohtaa Antti miettii kumpi auttoi kumpaa ensin: “Olikohan kirjoitusnopeus ja koodin oppiminen syy kitaransoiton hallitsemiseen vai toisinpäin”.

Kuluttaminen on Antille itsensä hemmottelua. Hän tykkää käydä syömässä ja turha pihistely ei kuulu arkeen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Antti käy osteskelemassa äkkipikaisesti hankintoja. “Ostopäätökset teen tarpeen mukaan ja yleensä ostokset ovat hyötykäyttöön tarkoitettuja…paitsi ehkä karkki ja ruoka” tiivistää Antti ostokäyttäytymistään. Akilleen kantapää löytyy viihde-elektroniikasta ja viimeksi tässä kategoriassa tehty suurempi ostos on pleikkari 4. Mukaan on kuitenkin tarttunut vähän aikaa sitten myös uudet lasit terassia varten. Tällaisiin hankintoihin Antti ei sen kummemmin tähtää ja tavoitekohtainen säästäminen ei tunnu omalta jutulta. Tärkeää on pitää arki nautinnollisena.

Sovellusten käyttö on hänelle aikalailla massan mukana menemistä. “Tässä näytössä on Facebook, Twitter, Pivo ja tällaisia sovelluksia mitä muutkin varmasti käyttävät” kommentoi Antti puhelin kädessään. Jos hän on pelejä pelannut niin auennut on esimerkiksi Badland.

Pöydällä on haastattelun aikana ollut oman iPhonen lisäksi sulkapallomaila sekä pallot. “Sulkapallossa mukavinta on sulkainen pallo ja se tarvitaan jos 10 tuntia viikossa sulista lätkii” kuvailee Antti itselleen tärkeää esinettä. Haastattelun lopuksi Antti heittää tästä ajatuksen “Pieniin asioihin panostaminen voi tehdä jokaisesta hetkestä pikkaisen nautinnollisempaa”.