Pivontekijät – Mats ideoi ja konseptoi Pivosta parempaa tuotetta asiakkaille

Kesän alussa Pivoon saapunut Mats tekee palvelusuunnittelua yhdessä kansainvälisen tiimin kanssa. Työpäivät sisältävät jatkuvaa keskutelua uusista ideoista, konseptointia ja dialogia itse sovelluksen käyttäjien kanssa. Uutena työntekijänä Pivossa saa olla oikeasti tekemässä asioita ja tämä innostaakin kansainvälistä liiketoimintaa opiskelevaa Matsia.

“Luova työ on mun juttu, varsinkin uuden luominen” miettii Mats syytä innostukseen Pivon parissa. Harrastuksien listasta löytyy musiikkia ja videopelejä sekä myös satunnaista ohjelmointia. Nämä taidot auttavat työssä kun keskitytään viikottaisiin projekteihin, joissa potentiaalisimmista ideoista lähdetään kehittämään uutta konseptia ja tekemään siihen asiakastutkimusta. “Opin laittamaan itseni likoon nuorempana harrastelijateatterin lavalla. Se varmasti antaa hyvää pohjaa oman suorituksen esille tuomiseen ja ihmisten kanssa tekemiseen” summaa Mats erilaisista työn haasteista puhuttaessa. Kesä Pivossa on ollut mieluisa siinä mielessä, että omasta tekemisestä saa aidosti palautetta työkavereilta ja tietty kentällä asiakkaita haastateltaessa. “Usein täysi lyttäys on parasta palautetta!” Mats naurahtaa.

“Sellaisia tilanteita tulee kyllä, että ihan tohkeissaan selittää jostain ideasta, kun joku tiimistä katkaisee ajatuksen jollain täysin odottamattomalla kysymyksellä tai kommentilla”. Tällaiset asiat jäävät kertomuksen mukaan hyvin mieleen ja saavat hymyn tiimin kasvoille.

Mats ei juurikaan tee isoja hankintoja varten säästösuunnitelmia, vaan seuraa mieluummin jatkuvasti budjettiaan tasapainottaakseen menoja ja tuloja. Kaupassa käynti ja ostoksien tekeminen tuppaa olemaan aika impulsiivista. “En ole ehkä paras tyyppi säästämään. Mulla on tapumus hemmotella itseäni” kuvailee Mats itseään kuluttajana. Vimeiseen isompaan hankintaan liittyy “old school” ratkaisun kokeileminen ja mukaan kaupoilta tarttui satelliittikanavapaketti.

Älypuhelimen työkalupakista taas löytyy kätevä kielisovellus nimeltä duolingo. “Mielestäni todella simppeli ja helppo tapa oppia vaikkapa bussissa istuessa. Muutenkin aina sitä luuria näpyttelee, niin tässä on lisähyötyä julkisilla kulkemiseen” Mats kertoo. Mukaan tähän haastatteluun oli lähtenyt esineenä älylaitteen sijaan pieni muistikirja. “Paljon luonnollisempaa tehdä muistikirjaan luonnoksia ja merkata muistiinpanoja. Tietokoneella se ei jotenkin suju samalla tavalla” kuvailee Mats vihkoa, jonka sivuilla todennäköisesti alkaa vielä monen uuden idea elämä.