Pivon lähimaksupilotti etenee

Pivon lähimaksupilotissa olevat asiakkaat ovat saaneet testata lähimaksuominaisuutta kesäkuusta alkaen. Pilottia on hiljalleen laajennettu ja nyt olisi aika ottaa mukaan vielä uusia innokkaita testaajia ennen viimeisiä silauksia.

Pilotin aikana olemme saaneet mukavasti palautetta käyttäjiltä ja Pivon lähimaksaminen on herättänyt paljon kiinnostusta. Pilotoijat ovat totutelleet maksamaan ostoksensa puhelimella ja aina kommelluksiltakaan ei ole vältytty. Muun muassa kaupan kassoilla on ihmetelty kännykällä maksamista.

“Alkuvaiheen ongelma on, että myyjät eivät tunne palvelua ja alkavat aina ihmetellä, kun vien puhelimen lukulaitteeseen kiinni.”

“Pivon lähimaksu on onnistuessaan loistava! Sekä minä itse että myyjä oltiin kännykällä onnistuneesta maksusta ällistyneitä!”

Onpas joku vähän kateellisenakin vierestä seurannut, kun maksaminen käy niin kätevästi:

“Aivan mahtava systeemi, ei siitä pääse mihinkään! Kateelliset katselee vierestä kun maksu käy äärettömän nopeasti ja helposti. Nykyaikaa parhaimmillaan.”

Kaikkiaan lähimaksu puhelimella on otettu hyvin positiivisesti vastaan:

“Lähimaksu puhelimella on hyvä tapa saada jotkin kassatyöntekijät hämilleen :)”

Kun käyttöön otetaan uusi toimintatapa, vaatii aikansa, että prosessi hioutuu optimaaliseksi – näin myös lähimaksun osalta. Haasteita aiheuttaa vielä lähimaksukyvykkäiden maksupäätteiden vähyys, mutta tässäkin ollaan kokoajan menossa parempaan suuntaan. Toinen haaste pilotissa on ollut yli 25 euroon ostosten maksaminen. Kaikilla lähimaksupäätteillä tämä ei vielä onnistu huolimatta siitä, että Pivon lähimaksu ei rajoita ostoksia 25 euroon, vaan asiakas hyväksyy ostoksen valitsemallaan koodilla ja kaikki ostokset ovat varmennettuja.

Olemme saaneet paljon kysymyksiä siitä, tuleeko Pivo lähimaksu saataville myös iPhone- ja Windows puhelimille. Tällä hetkellä vain Android-käyttöjärjestelmän sisältäviin älypuhelimiin on saatavilla teknologia, joka mahdollistaa turvallisen lähimaksamisen ilman liittymän SIM-kortin päivittämistä. Mikäli teknologia tulee tarjolle useammille laitteille, harkitsemme lähimaksamisen tukemista myös näillä laitteilla.