Pivo yhdistää tunnistamisen ja mobiilimaksamisen Juveneksen ravintoloissa

Tamperelaiset opiskelijat saavat keväällä kokeilla ensimmäisenä Pivon uutta kivijalkamaksamista Juveneksen opiskelijaravintolassa. Opiskelija voi tunnistautua ja maksaa Pivolla Juveneksen ravintolan itsepalvelukassalla. Opiskelijan ei siis tarvitse näyttää erillistä muovista opiskelijakorttia tai sovellusta saadakseen tuetun opiskelijalounaan, sillä sekä mobiilimaksaminen että opiskelijastatuksen todentaminen tehdään samalla kertaa Pivo-maksusovelluksella.

Pivon kivijalkamaksaminen tulee käyttöön keväällä ensin yhteen Juveneksen opiskelijaravintolaan Tampereella ja laajenee myöhemmin mahdollisesti valtakunnalliseksi. Ratkaisu tuodaan Juvenes-ravintoloihin, joissa on käytössä Winpos-kassajärjestelmä.

Juvenes Oy on valtakunnallinen ravintola- ja palveluyritys, jonka ravintoloissa tarjoillaan vuosittain noin 3 miljoonaa ateriaa. Winpos Group on pohjoismaiden johtavia kassajärjestelmätoimittajia.

Opiskelijastatus ja maksu samassa Pivossa

– Maksaminen Pivolla on käyttäjälle helppoa ja turvallista. Mutta kun mobiilimaksaminen yhdistetään asiakkaan tunnistaminen, tulee ostokokemuksesta parempi sekä asiakkaalle että kauppiaalle. Asiakas saa hänelle kuuluvat, esimerkiksi jäsenyyteen perustuvat, edut kätevästi ja yhdellä kertaa, kertoo OP:n mobiilimaksamisesta vastaava liiketoimintapäällikkö Matti Rusila.

– Maksutilanteessa asiakas avaa Pivosta QR-koodin ja näyttää sen kassalla, eikä hänen tarvitse erikseen näyttää muovista opiskelijakorttia.

Opiskelijoita jonottamassa opiskelijaravintolan lounaslinjastolla haalarit päällä.

Tunnistaminen edellyttää, että asiakas on ottanut käyttöön digitaalisen opiskelijakortin Pivossa. Se on saatavilla jo 24 opiskelijajärjestön jäsenille eli yli 200 000 opiskelijalle. Pivon opiskelijakortti on virallinen opiskelijatunniste, ja se on esimerkiksi Kelan, VR:n ja Matkahuollon hyväksymä. Lisäksi Pivon opiskelijakortista löytyy tuhansia opiskelijaetuja ja -alennuksia, ml. Slicen opiskelijaedut.

Ostokokemuksen kehittämiseen uusia ratkaisuja

Opiskelijan tunnistaminen ja mobiilimaksun yhdistäminen sujuvoittaa ostokokemusta ja vapauttaa ravintolan henkilökuntaa muihin tehtäviin. Myös muut kuin opiskelijat voivat jatkossa maksaa lounaansa Pivolla Juveneksen Tampereen opiskelijaravintoloissa näppärällä Pivo-mobiilimaksulla. Pivon kivijalkamaksamiseen ei tarvita erityisiä laitteita, vaan se hyödyntää kassalaitetta jossa on QR-koodin lukija.

– Meidän asiakkaamme arvostavat sitä, että kehitämme palvelukokemusta. Se tarkoittaa myös uusien maksutapojen tuomista ravintoloihimme, kertoo Fanni Kempas, Business Controller Juvenekselta.

– Meille on tärkeää löytää kumppanit, jotka tarjoavat turvallisia ja toimivia maksamisen ratkaisuja. Yhteistyö Pivon kanssa on sujunut hienosti ja odotamme jo palvelun käyttöönottoa innolla.

Lue lisää Pivon kivijalkamaksamisesta