Pivo ja PSD2

EU:n maksupalveludirektiivi PSD2 muuttaa kortilla maksamista verkossa ja sovelluksissa vuoden 2021 alusta alkaen. Suurimmalla osalla Pivon käyttäjistä maksukokemus ei kuitenkaan muutu.

Mikä on PSD2?

PSD2 on lyhenne sanoista Payment Services Directive 2, joka on EU:n maksupalveludirektiivi. Direktiivin tarkoituksena on parantaa kuluttajan oikeuksia ja turvallisuutta ennen kaikkea elektronisten maksujen maailmassa.

Yksi isoimmista direktiivin muutoksista on vaatimus asiakkaan vahvasta tunnistamisesta korttimaksuissa, joita tehdään verkossa ja sovelluksissa. Vahvalla tunnistamisella varmistetaan, että korttia käyttää sellainen henkilö, jolla on siihen oikeus.

Jos teet korttimaksun esimerkiksi jossain käyttämässäsi sovelluksessa, pankkisi saattaa 1.1.2021 alkaen vaatia maksulle lisävahvistuksen. Lisävahvistus tehdään verkkopankkitunnuksilla tai muulla pankkisi määrittämällä tavalla.

Lisävahvistusvaatimus saattaa tulla 1.1. alkaen vastaan myös, jos käytät maksuun mobiilimaksusovellusta ja maksu veloitetaan kortiltasi.

Pivolla maksaminen 1.1.2021 alkaen

Suurimmalla osalla Pivon käyttäjistä maksukokemus ei muutu, vaan Pivolla maksaminen onnistuu jatkossakin yhdellä pyyhkäisyllä, ilman lisävahvistusta.

Tämä johtuu siitä, että jokaiselle Pivon käyttäjälle on rekisteröitymisen yhteydessä luotu vahva tunniste.

OP:n ja Nordean asiakkaat

OP:n tai Nordean asiakkaana voit tehdä Pivolla Siirto-maksuja. Siirto-maksut veloitetaan tililtäsi. Kun teet Siirto-maksun, käytämme sinulle rekisteröitymisen yhteydessä luotua vahvaa tunnistetta maksun vahvistamiseen.

Tämä tarkoittaa, että OP:n tai Nordean asiakkaana voit siis jatkossakin maksaa Pivolla kavereillesi, verkossa ja sovelluksissa yhdellä pyyhkäisyllä ja ilman erillistä lisävahvistusta, kunhan valitset veloitettavaksi maksuvälineeksi tilin.

Jotta maksukokemuksesi olisi mahdollisimman sujuva, Pivo ehdottaa tiliä veloitettavaksi maksuvälineeksi automaattisesti.

Muiden pankkien asiakkaat

Useimmiten Pivolla maksaminen toimii yhtä helposti kuin tähänkin asti: valitse maksutavaksi Pivo, kirjaudu Pivoon ja hyväksy maksu pyyhkäisemällä.

Joissain tilanteissa pankkisi saattaa kuitenkin vaatia maksulle lisävahvistusta.

Pankkien välillä voi olla eroja siinä, minkä suuruisille maksuille täytyy tehdä lisävahvistus ja kuinka usein lisävahvistusta pyydetään.

Jäikö jokin mietityttämään?

Ota meihin yhteyttä! Nopeimmin saat meidät kiinni sivun alareunan chatilla. Asiakaspalvelun muut yhteystiedot löydät täältä.