Pidä Pivosi turvassa! 5 asiaa, jotka Pivon käyttäjän kannattaa ottaa huomioon

Turvallisuus on meille tärkeää, ja varmistamme käyttäjiemme turvallisuuden usealla eri tavalla. Voit itse vaikuttaa turvallisuuteen olemalla huolellinen Pivon käytössä.

Pääsykoodisi Pivoon on henkilökohtainen, eikä sitä pidä kertoa kenellekään toiselle. Pivoon kirjaudutaan 6-numeroisella koodilla, jonka saa itse valita. Koodi kannattaa opetella ulkoa, eikä sitä pidä kirjoittaa mihinkään ylös. Jos puhelimesi esimerkiksi katoaa tai varastetaan, kukaan toinen ei näin voi käyttää Pivoasi tietämättä pääsykoodia.

Pivo tai OP eivät koskaan pyydä kirjautumaan Pivoon esimerkiksi sähköpostissa tai tekstiviestissä olevan linkin kautta. Tällaiset kirjautumislinkin sisältävät viestit ovat todennäköisesti kalasteluyrityksiä, ja niistä voi ilmoittaa Pivon tai OP:n asiakaspalveluun.

Huolellisuus täytyy muistaa myös kaverimaksuissa. Kaikki Pivon käyttäjät ovat vahvasti tunnistautuneita. Kun lähetät rahaa puhelinnumerolla, näet aina vastaanottajan nimen ennen maksun lähetystä. Näin voit varmistaa, että raha menee turvallisesti oikealle vastaanottajalle.

Näin varmistat turvalliset mobiilimaksut Pivolla:

  • Pidä puhelimesi tallessa.
  • Kirjaudu ulos Pivosta, kun et käytä sitä.
  • Huolehdi puhelimesi suojauksesta. Älä kerro puhelimesi tai Pivon tunnuslukuasi kenellekään toiselle.
  • Varo kalasteluyrityksiä – kirjaudu aina suoraan palveluun, älä kirjautumislinkkien kautta.
  • Tarkista aina maksun saajan nimi ja numero.