OP laajentaa Pivon NFC-maksupilottia

OP laajentaa lähimaksamisen pilottia Pivossa ja mukaan on otettu lisää asiakkaita.

NFC-maksamista (Near Field Communication) eli kansankielellä lähimaksamista puhelimella on toivottu jo pitkään – arki helpottuu kun lompakon voi jättää kotiin ja maksaa ostokset puhelimella. Nyt tarjolla olevan teknologian avulla lähimaksaminen kassalla on turvallista ja nopeaa. Lähimaksaminen tapahtuu käytännössä siten, että puhelin, johon mobiilimaksukortti on kytketty, viedään muutaman sentin päähän maksupäätteestä. Jotta maksu voidaan suorittaa, laite pitää avata sen omalla turvakoodilla (näyttölukituksen poistaminen). Asiakas voi itse päättää vaaditaanko myös Pivon pääsykoodi ennen maksun suorittamista.

Mobiili lähimaksaminen nopeuttaa kassalla asiointia, sillä yhä harvempia ostoksia täytyy hyväksyä maksupäätteeseen syötettävällä pin-koodilla. Lisäksi käyttäjä voi avata puhelimen turvakoodin ja näppäillä Pivon pääsykoodin ennen maksupäätteelle tuloa, joten maksuprosessi sujuu kokonaisuudessaan muutamassa sekunnissa.

Pilotointivaihe on olennainen osa kehitysprosessia. “Palautteesta näkee heti jos jokin asia ei toimi käyttäjän olettamalla tavalla – siksi näitä pilotteja järjestetäänkin, että saadaan käytettävyysongelmat karsittua ennen laajempaa lanseerausta”, Pivon kehityksestä vastaava Kristian Luoma pohtii. Pilottia kasvatetaan vaiheittain ja se kestää vuoden loppuun, jonka jälkeen maksuominaisuus tulee saataville laajemmin.

Tällä hetkellä vain uusimpiin Android-käyttöjärjestelmän sisältäviin älypuhelimiin on saatavilla teknologia, joka mahdollistaa turvallisen lähimaksamisen ilman SIM-kortin päivittämistä. Näin ollen pilotti toteutetaan ensimmäiseksi Android-puhelimilla, joissa on NFC-tuki.

Lisätietoa ja kysymykset:

www.pivolompakko.fi

asiakaspalvelu@pivolompakko.fi

Videolta näet miten Pivon NFC-mobiilimaksu käytännössä tapahtuu: