Näin tuunaat Pivo-paidan

Näin tuunaat t-paitasi festarikuntoon!

Kesän festareilta ei rentoa mieltä puutu, mutta vaatekriisin iskiessä voi letkeän viikonlopun järjestely muuttua helposti pinnojen kiristelyksi. Päivitä siis klassinen ”shortsit ja T-paita” –look tuunaamalla paitasi persoonallisen näköiseksi. Katso ohjeet paidan tuunaamiseen täältä tai käytä omaa mielikuvitustasi. Vain taivas on rajana!

Voit leikata T-paidasta pois hihat ja kaula-aukon sekä tehdä selkäosaan hienon kuvion.

Vaihe 1: Alkuperäinen Pivopaita. Jos sinulla ei ole vielä omaa kappalettasi, kannattaa seurailla Pivon SoMe –kanavia: Instagramia, Twitteriä ja Facebookia. Siellä järjestetään usein kilpailuja, joissa palkintoina arvotaan paitoja ☺

Ps. Qstockiin osallistuvien kannattaa ottaa Qstock –etuohjelma käyttöön Pivossa. Sieltä löytyvällä kupongilla voi noutaa T-paidan Pivon teltasta.

Vaihe 2: Mittaa kauluksesta vaikkapa pankkikortin leveys ja tee siihen lyijykynällä pienet merkit. Leikkaa kaulus pois merkkien kohdalta molemmilta puolilta.

Vaihe 3: Etupuolelle kannattaa leikata leveämpi aukko ja takaosa leikata hyvin suoraan. Näin kauluksesta ei tule liian suuri.

Vaihe 4: Halutessasi voit leikata paidasta myös hihat pois. Venytä kangasta hieman, niin se muotoutuu paremmin hihojen malliin.

Vaihe 5: Taittele seuraavaksi paita saumojen kohdalta tasaisesti kahtia. Asettele kaksi pätkää teippiä vastakkaisille sivuille suoraan alaspäin merkeiksi. Teipin tulisi lähteä hieman kaula-aukon ulkopuolelta ja loppua suoraan paidan reunaan. Tarkistathan, että teipit ovat samalla kohtaa molemmin puolin!

Vaihe 6: Leikkaa saman kokoisia siivuja taitellusta paidasta aina merkkiin asti. Tee tämä koko selän leveydeltä.

Vaihe 7: Paidan selkäosa näyttää nyt tältä! ☺

Vaihe 8: Seuraavaksi singutetaan (eli venytetään) suikaleet ohuemmiksi. Venytä kangasta kunnolla, nii saat suikaleista ohuempia.

Vaihe 9: Aloita sitten suikaleiden pujotteleminen. Ota ensimmäinen suikale käteen ja pujota se seuraavan yli.

Vaihe: 10: Jatka seuraavaan suikaleeseen samalla kaavalla: ota aina edellinen suikale, päästä vanhasta irti ja pujota suikale seuraavan yli. Tee tämä jokaiselle suikaleelle, hyppimättä yhtäkään yli!

Vaihe: 11: Katso tarkemmat ohjeet pujottelemiseen videolta.

Vaihe: 12: Venytä välillä pujoteltuja osia aukkojen reunoille päin.

Vaihe: 13: Voit pujotella suikaleita useampaan kertaan, oman makusi mukaan. Mitä enemmän pujottelet, sen tiiviimpi takaosan rei’istä tulee!

Vaihe: 14: Kun pujottelu on valmis, leikkaa paidan alaosan taitos saksilla poikki.

Vaihe: 15: Sido alaosa pujoteltuihin osiin umpisolmuille, ja pujottele loput kankaasta takaisin punoksiin päin. Varmista, etteivät punokset pääse purkautumaan!

Vaihe 16: Tadaa! Paita on nyt valmis ja voit lähteä esittelemään sitä kesän parhaille festarei