Näin teet hyvän ilmoitustekstin nettikirpputorille

Oletko myymässä tavaroitasi nettikirppiksellä? Se, millaisen ilmoitustekstin kirjoitat, vaikuttaa ratkaisevasti myynnin onnistumiseen. Lue tästä vinkit hyvään myyntitekstiin, jolla saat tavarasi varmemmin kaupaksi.

Tee otsikko, joka houkuttelee klikkaamaan

Suurimman huomioarvon saat hyvällä kuvalla ja osuvalla otsikolla. Panosta niihin. Laita otsikkoon yksi tärkeä ja houkutteleva fakta luonnehtimaan tuotettasi, kuten ”Käyttämätön Diesel untuvatakki” tai ”Electrolux-jääkaappi, iso tilavuus 352 l”.

Muista kuitenkin pysyä faktoissa. ”Puolivuotias ragdoll-kissa” on tosiasia, mutta ”Suloinen ragdoll-kissa” onkin jo ihan makuasia.

Ole täsmällinen – säästät kaikkien hermoja

Kun ilmoituksessasi lukee ”Apple iPhone 6s Plus Rose Gold 64GB”, ostaja saa kertaheitolla tiedot tuotteestasi. Lisää vielä tuotteen ikä ja kunto, niin ostajan ei tarvitse pommittaa sinua loputtomilla lisäkysymyksillä. Tarkka ilmoitusteksti helpottaa ostamista ja säästää kaikkien aikaa.

Muista aina kertoa myös toimitustapa ja sen kustannukset.

Lisää tunnetta kertomalla lyhyt tarina

Kuvaile esimerkiksi, kuinka nyt myymäsi pakastin on täyttynyt mökiltä poimituista mustikoista, mutta kun perustitte mansikkamaan, pakastin ei enää riitä mihinkään. Tai luopuessasi kasasta T-paitojasi kerro, että uusi työpaikka (tai tyttöystävä) on laittanut pukeutumiskoodisi uusiksi.

Myynti-ilmoitus ei ole novelli, joten pidä positiivisia mielikuvia luovat tarinasi yhden virkkeen mittaisena.

Rehellisyys maan perii

Oletko sinäkin joskus hyvässä uskossa ostanut nettikirppikseltä tavaraa ja paketin avatessasi pettyneenä päästellyt ärräpäitä?

Kun ostaja ei pääse hypistelemään tuotetta, myynti-ilmoituksessa on rehellisesti kerrottava tavaran kunto. Tunnusta siis säröt perintökupeissa ja kulumat merkkilaukussa – mieluiten kuvien kera.

Helpota maksua Pivolla

Tee ostamisesta helppoa antamalla vaihtoehtoja maksamiseen. Pivolla voivat maksaa kaikkien pankkien asiakkaat pelkän puhelinnumeron perusteella, ja kaupan kumpikin osapuoli saavat tiedon onnistuneesta maksusta heti.

Lataa Pivo

Onnistuneita kirppiskauppoja! Hyvälle tavaralle löytyy aina ostaja.