Miten sinä käytät rahaa Mariina?

Haastattelimme [Project Mariina] (http://projectmariina.blogspot.fi/)-blogin kirjoittajaa Mariinaa ja kysyimme häneltä rahan käytöstä. Mariina satsaa mielellään itseensä sekä hyvinvointiin ja satasella hän lähtisi Eurooppaan kaupunkilomalle.

Mariina, mihin on kiva käyttää rahaa?
Tykkään käyttää rahaa itseeni ja omaan hyvinvointiini. Tähän kuuluu niin satsaus hyvään ruokaan, matkustamiseen, mukaviin vaatteisiin kuin omaan terveyteenikin. Pidän myös siitä, että voin yllättää ystäviäni tai perheenjäseniäni mukavilla ja persoonallisilla lahjoilla.

Jos tekee tiukkaa kuun lopussa, niin mistä sinä silloin säästät?
Tiukan tilanteen tullen taitaa ensimmäisenä jäädä pois ulkona syömiset ja mahdollisten heräteostosten äärellä mietin vielä sen toisenkin kerran, että tarvitsenko kyseisen tuotteen juuri nyt.

Entä jos sinulla olisi satanen ylimääräistä, mihin sen käyttäisit?
Ylimääräisellä satasella ostaisin kevääksi lentoliput johonkin kivaan Euroopan kaupunkikohteeseen. Lontoosta tulin juuri, mutta sinne haluan ehdottomasti uudelleen. Kiitos halpalentoyhtiöiden, satasellakin pääsee jo hyvän matkan päähän.

Tiedätkö tilisi saldon?
Tilin saldon tiedän ehkä noin satasen tarkkuudella. Automaatilla ei tule käytyä katsomassa saldoa koska se maksaa. Verkkopankissakin tulee käytyä harvemmin, yleensä laskujen maksun yhteydessä. Odottelenkin innolla Pivoa myös muiden pankkien asiakkaille, jotta pysyisin paremmin ajan tasalla tilin saldosta.

Puhutko rahasta ystäviesi kanssa?
Nykyään tulee aika avoimesti puhuttua raha-asioista kavereiden kanssa. Enää en koe palkkaani tai raha-asioita niin tabuna kuin joskus aiemmin. Pystymme puhumaan myös ongelmista rahan kanssa tai heikommasta raha-tilanteesta. Ei ole häpeä kertoa jos jollain hetkellä ei ole rahaa lähteä vaikkapa reissuun tai ulos illanviettoon.

Onko sinulla joskus huono omatunto ostettuasi jotain?
Yleensä huono omatunto kolkuttaa tarpeettomaksi todettujen heräteostojen jälkeen. Ostoksen summalla ei ole väliä, muutamankin kympin ostos saattaa harmittaa, jos sille ei olekaan käyttöä. Joskus myös tiheästi vaihtamani elektroniikka harmittaa, koska yleensä vanhakin olisi ollut vielä käyttökunnossa. Mutta en ole pitkään murehtija, vaan unohdan harmitukset -viimeistään seuraavan heräteoston tullessa vastaan…

Säästätkö tällä hetkellä johonkin?
Olen aina ollut erittäin huono säästämään, siinä olisikin paljon petrattavaa. Nykyään jos säästän, säästän matkusteluun. En jaksa säästää esimerkiksi uutta laukkua tai pesukonetta varten, vaan elämyksiä varten. Seuraava reissuhaave on New York. Jokohan pitäisi aloittaa säästäminen?

Mariinan reissuhaaveista ja elämästä voit lukea lisää [Project Mariina] (http://projectmariina.blogspot.fi/)-blogista.