Eroon turhasta: näin saat kirppistavarasi kaupaksi

Siivouspäivä on taas pian täällä! Lauantaina 19.8. koko Suomi muuttuu valtavaksi kirpputoriksi, jossa kuka tahansa voi myydä omia turhia tavaroitansa esimerkiksi kaduilla, pihoilla tai vaikkapa puistoissa. Myös esimerkiksi seurat ja järjestöt voivat osallistua. Näillä vinkeillä saat tavarasi tehokkaasti kiertoon.

Hinnoittele fiksusti

Myy vain sellaisia tavaroita, joilla on rahallista arvoa ja mieti, mitä olisit itse valmis tavarasta maksamaan. Nyrkkisääntönä voi pitää, että pudota hinnasta ainakin puolet, kun laitat sen myyntiin. Mieti myös tavoitteitasi: haluatko paljon tuottoa vai mahdollisimman paljosta eroon. Jälkimmäisen tapauksessa hinnat kannattaa pitää matalana. Siivouspäivässä voit myös antaa tavaroita pois ilmaiseksi.

Pidä pisteesi siistinä

Sotkuisten tavara- ja vaatekasojen kaivelu ei houkuttele ketään. Järjestä tavarat fiksusti ja siisti myyntipistettäsi säännöllisesti. Tavaroita voi myös lajitella kategorioihin ja alakategorioihin: lastenvaatteet yhteen ja vielä saman kokoiset nippuun! Muista myös jälkihoito: kun päivä on ohi, korjaa jälkesi ja kerää roskat.

Ajoita oikein

Parhaat paikat viedään Siivouspäivässäkin aikaisin. Monissa kaupungeissa suosituimmat myyntipaikat alkavat täyttyä jo ennen klo 9 aamulla. Ajoitukseen kannattaa panostaa myös myyntiin meneviä tuotteita pohtiessa. Ota huomioon vuodenaikojen lisäksi kausitapahtumat: esimerkiksi alkusyksystä moni pieni oppilas aloittaa uuden lukuvuoden ja erilaisille koulutarvikkeille ja -vaatteille on kysyntää. Isommat opiskelijat puolestaan saattavat metsästää alkusyksystä kodintavaroita omilleen muuttaessa. Syksyä kohti myös talvivaatteet käyvät kaupaksi.

Siivouspäivää vietetään ympäri Suomen la 19.8., ja Pivo on tapahtuman virallinen maksuväline. Ilmoittaudu mukaan täällä!